Caute robi na stranke automaticky refresh $_SERVER['PHP_SELF']
Potrebujem vsak aby sa pri refreshe ak uzivatel vyplna formular nezmazali hodnoty premennych.
Teda potrebujem nejak pri refreshe poslat premenne.
Neviete poradit ako na to???
dik
Fórum › PHP
Poslanie premenych pri refreshe
To udelas mozna tak pres JS udalost onunload, pres PHPko tezko, protoze udaje z formulare ktery nebyl spravne odeslan (pomoci tlacitka submit, enteru, nebo JS metody submit) nejsou preneseny na server.
To akoze uzivatel vyplna formular a z nicoho nic sa mu zacne refreshovat stranka ? Mna osobne by to stvalo, keby mi to stranka spravila, aj keby mi po refreshnuti vratila zadane vstupy...
Da sa to vyriesit tak, ze rozdelis okno na frame-y v jednom bude form a druhy frame sa bude refreshovat. Ale ani to nieje nic moc. Alebo namiesto refreshovania stranky budes formular javascriptom submitovat, s tym, ze mu stale pridas nejaku premennu (aby si v phpcku na serveri vedel, ze ide iba o refresh, nie finalny submit). PHPckom potom vygenerujes formular aj s datami, ktore prisli.
...jedno riesenie horsie ako druhe ;-) ide o to, ze na co to potrebujes. Mozno by ti pomohlo:
http://developer.mozilla.org/en/docs/XMLHttpRequest
http://en.wikipedia.org/wiki/XMLHttpRequest
To Prog.: robim diskusne forum. Formular na odoslanie prispevku a samotnu diskusiu mam na jednej stranke ktoru kvoli novym prispevkom refreshujem. Preto ked niekto akurat vypisuje prispevok tak sa mu moze stat ze sa stranke refreshne a to co pisal sa zmate.
Hm, diskusne prispevky pribudaju tak rychlo ze je to nutne stale refreshovat ???
Skor by som tam urobil nejaky button, ktorym by si uzivatel tu stranku refreshol sam, vtedy, ked bude sam chciet.
A ak to chces mat fakt take dynamicke, tak to sprav cez AJAX. Ale to mi uz pripomina skor chat
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Zpracovni php bez refreshe cele stranky — založil beachboy
Poslanie emialu v C — založil Erasto
Poslanie prilohy — založil fefe
Poslanie hodnoty do otvoreneho okna — založil Anna
Poslanie hodnoty premennej v JS cez <form> — založil Rudolf