hi, mam takovej malej problém, tady je:
Potřebuju udělat síť mezi dvěma počítačema pomocí standartní kroucený dvojlinky. Po zapojení kabelu se pomalu, lae přece začali přesouvat pakety. Při konfiguraci vnitřní síťe ale došlo k problému. Na prvním počítači mám win XP a na druhym 2000. Při průvodci vytvoření sítě (na win XP) mi to nabídne vytvoření install diskety na konfigurace síťe na jiných operačních systémech. Na disketě se objevil soubor jménem netsetup. Když se ho pokusim spustit ve win 2000, tak mi to napíše, že můj operační systém (snad jako jedinej ze všech win) není podporován a dál mě to nepustí. Neměl by pls někdo nápad co s tim? Moc by mi to pomohlo.
Thx W8eR_CZech
Fórum › Sítě
PC to PC ve win 2000 vs XP
je možný že moje síťovka neutáhne 15m kabel?
To W8eR_CZech: Nastav tu síť na každým počítači zvlášť, bez užití instalační diskety. Pokud sis ten kabel dělal doma sám, tak to možný je, protože nakrimpovat kvalitně konektory chce trochu praxe, tak je kdyžtak zkus ustřihnout a nakrimpovat nový :)
sám sem si ho doma nedělal, koupil sem ho v czc už hotovej. Všechno sem nastavil ale při testu příkazem ping mi to píše něco ve smyslu, že čas vypršel. Nevíš, čím to může být?
To W8eR_CZech: Jestli nejde ping, může to být tím že není povolen. V XP je to ve vlastnostech sítě -> Upřesnit -> Brána firewall systému windows - Nastavení -> Upřesnit -> Protokol ICMP - Nastavení -> a tam zaškrnout "Povolit příchozí zprávy s požadavkem na odezvu".
to tak, bylo, ale já jsem měl ten firewall stejně vypnutý, díky za help
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
.NET Framework 2.0 na Win 2000 — založil Anonymní uživatel
Microsoft Student 2008 under Win 2000 — založil W8eR_CZech
Windows 2000 v ukrajinštině — založil Karel
Visual Basic 2000 — založil Tonda