Doma na počítači mám nainstalovaný Apache server 2.0.54, PHP 5.2.2, MySql 5.0.37 - soudě dle testu konfigurace vše funguje normálně. Přes PhpMyAdmina 2.9.1.1 jsem importoval databázi o velikosti 70 MB. Ale stránky, které se na internetu ve spojení s databází zobrazují perfektně, se u mě na počítači korektně nezobrazují, myslím si, že neznají cestu k importované databázi. Nevíte, jak na to?
Fórum › MySQL
Stránky nenajdou cestu k databázi?
Co znamená "korektně nezobrazují"?
Pokud se nezobrazují data, která jsou uložena v databázi, pak je problém s databází (nevypisuje se žádná chybová hláška?). Jestli se ale nezobrazuje grafika, tak problém bude možná (i) jinde, protože grafika a ani odkazy na CSS nebývají uložené v databázi.
Jakou mají soubory příponu? php? Nastavil jste v konfiguračním souboru přístup k databázi a server (nejspíše localhost)? Včetně jména a hesla..?
Konfigurační soubor dané (stažené) webové aplikace.
Jste si jist, že uživatel "root" má v databázi nastavené heslo "localhost"?
Určitě jste naimportoval všechny tabulky do databáze "mydb"?
Jinak bych doporučovat ošetřit návratové hodnoty, abychom zjistili, jestli se aplikace korektně připojí. ( http://cz.php.net/manual/cs/function.mysql-connect.php )
Základní ošetření je myšleno napříkla takto:
mysql_connect("localhost", "root", "localhost" ) or die(mysql_error());
mysql_select_db("mydb");
Teď jsem spatřil ale daleko důležitější chybu. Jak začíná ve všech souborech php kód? Takto <? ? U php5 musí začínat <?php.
Tedy...
<?php
mysql_connect("localhost", "root", "localhost" ) or die(mysql_error());
mysql_select_db("mydb");
?>
Na "internetu" může být php4. Musíte to upravit u všech souborů.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vytvoření nové stránky podle záznamu v databázi — založil A. H.
Include stránky která obsahuje funkce s databází — založil Vlado
Jak najit cestu k souboru — založil Borisek
Jak mám zadat správnou cestu obrázku v CakePHP3? — založil filip
Moderátoři diskuze