Dnes som si všimol, že na programujte.com pribudla dalšia obrovská reklama. Neviem prečo tam stále nejaké reklami pridávate. Veď na zaplatenie hostingu a domény by určite stačila 1 maximálne 2 reklami. A len na hlavnej stránke sa ich nachádza 6. Povedal by som, že to skôr pripomína reklamnú nástenku ako stránku o IT.
P.S - Zaujímalo by ma, čo sa s tými peniazmi za reklamu robí, pochybujem, že redaktori dostávajú nejaké veľké odmeny. Ale to už nieje moja vec.
Fórum › Návrhy na vylepšení
Reklama na programujte.com
To Peter: myslím, že ty reklamy není zas tak moc a je to snesitelný, získáné peníze se v první řadě použijou na pokrytí všech nákladů, něco si vezme Curo (myslím, měl by, protože si to zaslouží ... do serveru už investoval mnoho vlastních prostředků) a pokud něco zbyde, tak to jde na účet serveru, ze kterého se čerpá v případě návštěvy nějakého veletrhu (Invex, Digitex, v budoucnu snad CeBIT), v případě nákupu cen do soutěží, apod.
Peter píše:#
# Dnes som si všimol, že na programujte.com pribudla dalšia obrovská reklama. Neviem prečo tam stále nejaké reklami pridávate. Veď na zaplatenie hostingu a domény by určite stačila 1 maximálne 2 reklami. A len na hlavnej stránke sa ich nachádza 6. Povedal by som, že to skôr pripomína reklamnú nástenku ako stránku o IT.#
##
#P.S - Zaujímalo by ma, čo sa s tými peniazmi za reklamu robí, pochybujem, že redaktori dostávajú nejaké veľké odmeny. Ale to už nieje moja vec.
Já vidím reklamy 4 + textová lišta.
Peníze si žádné neberu, pouze si sám sobě splácím investované peníze a přebytek, jakmile se mi to splatí, je dán do společného účtu Programujte, odkud pujdou peníze na odměny redaktorům, redakční srazy, výlohy spojené s veletrhy a nákup odměn do soutěží. + samozřejmě výlohy spojené s provozem.
Je zajímavé to sledovat, zde je nějaký viditelnější banner třeba pár dní.. Na jiných portálech jsou banery popup nebo překrývací zcela běžné (a tyto u nás nikdy neuvidíte) a my nabízíme jako reklamu max. leaderboard (930x100).. Opravdu je tak hrozný?
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Není to hrozný, myslím že nemá cenu se moc obhajovat, vždycky se najde někdo kdo si rýpne;) Nikdo ti nemůže vyčítat že snažíš získat prostředky na chod programujte.
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Ja si myslim, ze v tomto ohlade je to naozaj len zbytocne kritizovanie ...
A navíc všichni používáte Firefox, tak si stáhněte AdBlock Plus a je to pořešeny (nebude redaktorům vadit, že jsem to takhle neomaleně napsal?)...
já to taky tak udělal...
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
To Garret Raziel: všichni ne, jako by to byla nějaká samozřejmost
To DeaLer: Ano, ale i Opera má blokování reklam ;).
To Garret Raziel: jistě, ale proč je blokovat ... já reklamy ignoruju
To DeaLer: OK, proti gustu...
Ceník inzerce je veřejně přístupný, tak se můžete podívat.
dle počtu kliků.
To tobel: Myslíš Google AdSense? To dostáváš 0,1 doláčů (tak nějak) za každé kliknutí na odkaz v té reklamě obsažený.
To Garret Raziel: To je podle toho, kolik si platí zákazník přes AdFox, za jeden klik můžeš získat třeba i 5 dolarů...
Počkejpočkejpočkej, to mě zajímá... Mám AdSense natáhnuty na jedné ze svých stránek...
dokud tu neni reklama na celou stranku, ktera zmizi pouze v pripade kliknuti na "preskocit" nebo az po zhlednuti, nijak mi to nevadi...tak snad me nezklamete...
Na všech webech to je stejné... tam kde je reklama, tak mají čtenáři potřebu diskutovat o ní a radit, jak by se to dalo udělat lépe. Nechápu to.
To bender : Jistě, ale proč ta potřeba diskuse? Vždyť reklama je všude - nejen na internetu, ale i třeba na výlohách kamenných obchodů nebo v jejich interiérech, a to nikdo nepřijde za provozovatelem a nezačne mu nadávat, proč to má tak a ne jinak.
Důvod je asi až moc prostý - anonymita a internetové připojení dávají nejen vyšší sebevědomí, ale i mylnou představu o své důležitosti.
Důvod je asi až moc prostý - anonymita a internetové připojení dávají nejen vyšší sebevědomí, ale i mylnou představu o své důležitosti.
To Zdeny : to ovsem plati i v tvem pripade...alespon to vyplyva z tveho prispevku :)
To Earl Cash : Nevím na co narážíš, ale můj příspěvek je pouze dotaz a úvaha. :)
Zdeny napsal:
To bender : Jistě, ale proč ta potřeba diskuse? Vždyť reklama je všude - nejen na internetu, ale i třeba na výlohách kamenných obchodů nebo v jejich interiérech, a to nikdo nepřijde za provozovatelem a nezačne mu nadávat, proč to má tak a ne jinak.
Ano i v kamennem obchode je reklama, ale ne bezprostredne v tom pro co jdu.
Uz si videl knizku s reklamou ve vlastnim obsahu?
A proc ta moje potreba diskuse? Rikal jsem si fajn misto ale trochu trpim kdyz to tu ctu, tak se ozvu.
Rekl bych, ze anonymita s tim nema co delat.
To bender : Nebuď zbytečně vztahovačnej, nebylo to míněno přímo na tebe... ale obecně (ty jsi se aspoň vyjádřil slušně).
Když už ses ale ozval, tak, jenom pro zajímavost, co čekáš? Protože reklama vadí pár lidem, tak ji má Programujte zrušit? A tím tedy ztratit finance nejen na provoz, ale i na soutěže a na další různé akce?
Lidé jsou k internetové reklamě zbytečně skeptičtí. Nikdo z těchto řvounů (myslím to obecně) si totiž neuvědomuje, že i kvalitní obsah je většinou něčím vykoupen... a reklamou v tom lepším případě. Nic není zadarmo, toto stále spousta internetových řvounů nechápe.
To bender : Obecně proti reklamě nic nemám, nicméně:
která reklama na Programujte je natolik otravná a nevhodná?
- banan
- Microsoft
- hosting Savana / D&P?
Jedná se vše o klasické (a dle mého názoru i nejvíce populární) reklamní formáty. Nejsou tu žádné flash-layery překrývající obsah, či některé další BIG formáty.
Kouknu na podobně zaměřené servery a vidím reklamy i 4x tolik. To není samozřejmě obhajoba, jen můj názor.
To Tomas : já nevidím fóra, kde tyto reklamy nejsou ;)
To Santas : pak nám ale berete de facto jedinný zisk, který máme...
Tak o tomhle snad ani nejde diskutovat. Je jasné, že ta reklama nejde do kapsy někoho z týmu (výjma Cura, kterej si splaci pujčku) ale na provoz serveru a pro vás, tedy komunitu serveru (soutěže, veřejné akce, akce typu Invex a Digitex pro redaktory aby vás pak mohli informovat co nového viděli). A můj názor je ten, že byste si neměli stěžovat na těch pár reklam, ale naopak server podpořit tím, že je reklama omezena na počet kliků a aspoň jednou denně kliknout, aby se conejdříve uvolnilo místo pro dalšího inzerenta, nebo aby si mohl stávající inzerent zaplatit další dávku.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Reklama — založil ImpulzX
Nike - reklama — založil Jacob
Facebook reklama — založil nora5
Reklama medzi výpismi — založil Jakub
Moderátoři diskuze