Prosim o pomoc. Mam Prepojene dva kompy,
Ip : 192.168.1.100
192.168.1.101
Brana : 255.255.255.0
- Nemozem sa dostat do Pc... Cez mista v siti ho vidim, ale vypise mi to, ze nemam opravnenia k polozke, alebo cesta v siti nebyla nalezena.
- Cez protokol IPX to funguje, ale Tcp ani za nic...
Fórum › Sítě
Problem s pravami v siti (2 Pc)
midin píše:#
# Obvykle to mám přes 193.167.1.*, ale v tom to asi nebude ;)
No v tom urcite nie
Jirka píše:#
# Nevim, co mas za OS, ale ja kdyz jsem pripojoval mezi sebou 2000 a Me, tak jsem proste udelal na obou pocitacich stejne ucty a vidim vse a kopirovat muzu samozrejme jen do tech slozek ci disku, ktere jsou nasdileny.
Win Xp Pro... A mal si ich aj zaheslovane?
Pokud jsi zkoušel všechno, co jsem ti poradil v jiném vláknu a stále se přitom nedostaneš do pc, tak jsi to neudělal dobře, ale s tím ti už moc neporadím. Pokud se dostaneš do PC, ale ne do sdílené složky, tak musíš nastavit práva danému uživateli pro tu složku.
PS: v tom předchozím vláknu jsem zapomněl na jeden detail ... máš vypnuté zjednodušené sdílení?
DeaLer píše:#
# Pokud jsi zkoušel všechno, co jsem ti poradil v jiném vláknu a stále se přitom nedostaneš do pc, tak jsi to neudělal dobře, ale s tím ti už moc neporadím. Pokud se dostaneš do PC, ale ne do sdílené složky, tak musíš nastavit práva danému uživateli pro tu složku.#
##
#PS: v tom předchozím vláknu jsem zapomněl na jeden detail ... máš vypnuté zjednodušené sdílení?
No nie som si isty, ma byt vypnute???
To laco797: jj, jinak máš omezené možnosti a windows ti skoro nic nepovolí ...
laco797 píše:#
# Prosim o pomoc. Mam Prepojene dva kompy, #
#Ip : 192.168.1.100#
# 192.168.1.101 #
#Brana : 255.255.255.0#
#- Nemozem sa dostat do Pc... Cez mista v siti ho vidim, ale vypise mi to, ze nemam opravnenia k polozke, alebo cesta v siti nebyla nalezena.#
#- Cez protokol IPX to funguje, ale Tcp ani za nic...
Co je za blbost ta brána?
Jinak vypni zjednodušené sdílení a pujde to...pak je dobrý mít alespoň jeden stejný účet pro přihlašování
Maverick píše:#
##laco797 píše:#
# 192.168.1.101 #
#- Nemozem sa dostat do Pc... Cez mista v siti ho vidim, ale vypise mi to, ze nemam opravnenia k polozke, alebo cesta v siti nebyla nalezena.#
##
#Co je za blbost ta brána?#
#Jinak vypni zjednodušené sdílení a pujde to...pak je dobrý mít alespoň jeden stejný účet pro přihlašování
Brana = Firewall
A jak vypnem to sdielanie?
laco797 píše:#
##Maverick píše:#
##laco797 píše:#
# 192.168.1.101 #
##
#Co je za blbost ta brána?#
#Jinak vypni zjednodušené sdílení a pujde to...pak je dobrý mít alespoň jeden stejný účet pro přihlašování
##
#Brana = Firewall#
##
#A jak vypnem to sdielanie?
Nemyslel jsi tou bránou spíš masku sítě?
To Architekt:Ale myslel... Ono to zvykne blokovat...
To laco797:heh to sou mi věci... takže to 255.255.255.0 má být nastaveno jako maska sítě a bránu nastav na obou PC stejnou - jeden z nich, třeba 192.168.1.100, ale vlastně ji ani nebudeš při sdílení potřebovat, protože slouží k přístupu na internet... no a co to je firewall si najdi na netu, at nezijes v omylu ;)
Dan píše:#
# To laco797:heh to sou mi věci... takže to 255.255.255.0 má být nastaveno jako maska sítě a bránu nastav na obou PC stejnou - jeden z nich, třeba 192.168.1.100, ale vlastně ji ani nebudeš při sdílení potřebovat, protože slouží k přístupu na internet... no a co to je firewall si najdi na netu, at nezijes v omylu ;)
Ja viem nastavovat ip atd.. a firewall viem taky co je, ide o to, ze je vsechno nastaveny normalne, ale neda sa pristupit na druhy Pc, je tam problem z opravnenim....!!!!
To laco797:
brane neni fireval, 255.255.255.0 je nějaká kravina, zajímalo by mě co máš za masku sítě.
zjednodušené sdílení? V tento počítač nástoje/možnosti složky/zobrazení/ odškrtnout použít zjednodušené sdílení.
Když ti to nejde vypni firewall, drbat se s tim aniž bych vědět zda mi to blokuje firewall? ne díky :-)
A nezapomeň na ty stejné účty
Koukam že máš ty zmrveny HOME, tak tam se práva dají nastavit v nouzovym režimu nebo přes cacls
Maverick píše:#
# To laco797:#
#brane neni fireval, 255.255.255.0 je nějaká kravina, zajímalo by mě co máš za masku sítě.#
#zjednodušené sdílení? V tento počítač nástoje/možnosti složky/zobrazení/ odškrtnout použít zjednodušené sdílení.#
#Když ti to nejde vypni firewall, drbat se s tim aniž bych vědět zda mi to blokuje firewall? ne díky :-)#
#A nezapomeň na ty stejné účty#
##
#Koukam že máš ty zmrveny HOME, tak tam se práva dají nastavit v nouzovym režimu nebo přes cacls
Mam pro, a nie home, dik uz to ide, a ani nemusim mat rovnake ucty, stacilo vyupnut to sdielanie a nastavit na slozku prava skupine everyone...
to all: Dakujem vsetkym za pomoc, bolo to skutocne v tom zjednodusenom sdielani, stacilo to vypnut....
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Problém se sítí — založil Kari
Problém s připojením k síti — založil Paja2
Problém s domácí lan x wan sítí — založil Beggycev
Zaloha wi-fi siti — založil Karel.V