Dobry Den. Pouzivam PhpMyAdmin 2.10.0.2 . Pri pokusu o zalogovani se na nej mi to vsak pise chybu :
Chyba
#1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
Jak to opravit, kdyz nemam pristup do db? Kde najdu schovane jmena a hesla pro PhpMyAdmin?
Nebo naopak mi to pise chybu
Chyba
#1045 - Access denied for user 'namepavel'@'localhost' (using password: YES)
Predem mooc dekuji.
Fórum › MySQL
PhpMyAdmin chyba 1045
To by mohlo souviset s tim, že hesla pro MySql jsou v DB uložena v novém formátu, ten je dostupný pokud se nepletu od verze 5.
Možná řešení jsou:
1. vytvořit účet a jeho heslo uložit za pomoci funkce OLD_PASWORD, ale to v tvém pripadě nebude možné.
2. By mohlo pomoci používat rozšíření mysqli namísto mysql, tušim že se to natavuje někde v configu
3. požádat správce DB aby ti převedl hesla účtů do starých tvarů
A případně nezapomněl jsi vyplnit port na DB??? Většinou bejva a zapisuje se to ve tvaru např.: 127.0.0.1:3306
Muzes mi to trosku blize popsat? Vyzkousel jsem balicek PHP Home Edition 2 a tam to funguje, ale uz dlouho nema update tak jsem presel na VertigoServ 2.17 a tam mi to dela. Instaloval a odinstaloval jsem to znova a znova x krat.
To Petr: To bych to musel vyzkoušet, ani sem nevedel ze takovaj balik existuje, je klidně možný, že si při instalaci nastavil heslo roota... osobne pouzivam WAMPa tam je vsechno bez problemu, tady to muze bejt treba chybnym nastavenim jmena a hesla v configu phpmyadmina... pokud ti nekdo nepomuze nez se k tomu vecer dostanu, tak se na to podivam...
WAMP je aktualizovany prakticky hned jak vyjde nove php ci phpmyadmin, instalace je naprosto jednoducha... https bohuzel nema v zakladu, musi se doinstalovat ssl knihovny... ale pak je tu este XAMPP tam je instalace taky jednoducha, pokud se nepletu obsahuje ssl uz v zakladu a aktualizovanej je pomerne casto, cirka kazdej mesic,pokud je co aktualizovat,... pouzivam ho taky, hlavne proto ze obsahuje jak PHP4 tak PHP5...
nema bejt nahodou to heslo vertrigo a ne vertigo?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Chyba 1045 — založil utajeny007
MySQL chyba #1045 — založil easy_burn
Vertrigo_227 #1045 Nepodařilo se přihlášení k MySQL serveru — založil ProsteNick
PhpMyAdmin — založil Tomáš
PHPmyAdmin — založil Yety
Moderátoři diskuze