Mam notebook Acer, CPU AMD Turion 1.6 Ghz 1Mb Cash
Pri hrach, alebo narocnejsich aplikaciach mi teplota vyskoci aj na 85 stupnov.
Zevraj by mohlo pomoct prefuknutie stlacenym plynom, ale ze by bol nejak zapraseny zvnutra... hm neviem ci to moze byt tym
(Odpuste si rady, ze acer je na hovno a tak) Ja viem ze je problemovy, ale da sa s tym nieco robit?
Fórum › Hardware
Vysoka teplota CPU
To laco797: A co máš za větrák? Máš originální? Oni, AMD se doopravdy přehřívají, a to hodně, ale 85 stupňů je už docela nebezpečná částka. Zkus zakoupit větrák např. od Zalmana, ten má kvalitní větráky. Sice se ti to může zdát, jako zbytečné vyhazování peněz, ale možná lepší, než kupovat rovnou nové CPU.
Aha, promiň :-[, já si nevšiml, že je to notebook... sry.
Garret Raziel píše:#
# Aha, promiň :-[, já si nevšiml, že je to notebook... sry.
No jo, a nevis, mozu mi to vzit ako reklamaci... Uz jsem mnel i 95 stupnu
To laco797: To podle toho, jak starý ten notebook je, protože jestli by na reklamačním seděl rozumnej člověk, měl by to jako reklamu vzít.
No mam ho rok a pol, a uz bol raz opravovany, odisiel zdroj....
IMHO to ti asi nereklamují. Já mám v notebooku ASUS s AMD Sempron 3000+ teplotu normálně okolo 90°C. Problém jsou teploty až okolo 150°C.
Architekt píše:#
# IMHO to ti asi nereklamují. Já mám v notebooku ASUS s AMD Sempron 3000+ teplotu normálně okolo 90°C. Problém jsou teploty až okolo 150°C.
A tych 90 stupnov nema vplyv na zivotnost???
To laco797: Myslím že né nějak výrazně. Tady jsem našel fajn stránku, kde píšou jaké maximální teploty by měly procesory mít http://users.erols.com/chare/elec.htm Dokud se nebudou hřát víc, tak asi není důvod k reklamaci.
ja som mal na C2D 8100 minimalnu teplotu 70C, a burn kludne cez 80C... ak ho uz nemas v zaruke a nemas uplne krive ruky, otvor ho, vymontuj cele chladenie (!) OPATRNE (!) a vycisti hlavne ten priestor za vetrakom, teda tam kde vzduch unika von. Ja som tam mal taku vrstvu prachu ze ledva tadial presiel nejaky vzduch ... + som vymenil chladiacu pastu na CPU a GPU a teplota klesla o 10-15 C v priemere...
na druhu stranu taketo teploty nie su az tak strasne... ale zivotnost sa podla mna skracuje aspon o tretinu...
To marioff : Acer Extensa 5620G, nechce se mi koukat na oznaceni CPU, ale je to Intel Core Duo 1,8GHz, myslim neco jako T5550i nebo tak....beznej provoz cca 70°, pri hre tam parkrat tech 90°taky bylo.... jinak jeste zalezi jestli se bavime o venkovni teplote CPU nebo teplote jadra...Jadro miva o cca 25° vic....
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
C# teplota CPU — založil Dingo
Teplota HDD, CPU, ... — založil pepa novák
Vysoka skola — založil Cross
Vysoká škola - programování — založil Domés
Vysoká ztrátovost paketů — založil Spectator