v poslednej dobe moj druhy HDD zacal haprovat ... casto cital priliz dlho a 4 krat mi zamrzol tak PC ze ani diody na klavesnici nesli prepnut ... ked som ho na druhy den zapal, vyhodilo mi chybu ze nejake IDE (nepamatam si presne co tam bolo)... skusil som to este raz resetnut, ta hlaska IDE sa mi nevypisala ale potom sa mi zjavila cierna obrazovka a taky blikajuci kurzor v pravo hore ktory stale len blikal ... nechal som to tak 3 min a vypol som ho lebo bolo vidno ze sa uz nerozbehne ... tak som odpojil ten HDD a vsetko ide ... problem je v tom ze PC s tym pokazenym HDD nechce spustit, skusal som ho u kamarata, tam nabehnut isiel ale vsetky data boli v subore RAW a pytalo odomna formal disku ... Neviete co s tym ??? Pls
Fórum › Hardware
Disk sa poskodil a vsetko je v suboroch RAW a neviem co s tym ...
No, pokud tam nemáš nějaký důležitý data, tak bych ho zformátoval. Pokud tam máš něco důležitýho, tak bys moh zkusit program IsoBuster, tem umí convertnout raw do iso. To iso bys uložil na nějakej funkční disk a ten nefunkční bys zformátoval. Pak by jsi dal iso do virtuální mechaniky (daemon tool) a obsah by jsi zkopíroval na čerstvě zformátovaný disk. To vše by jsi udělal asi u nějakého kamaráda. Pokud je ale disk mechanicky poškozený, tak ti pomůže jenom nějaké speciální recover centrum, kde uměj vydolovat data i z poškozených médií.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté
Podobná vlákna
Poškodil jsem Python? — založil Grelek
Vyhladávanie v txt, rtf, doc a html súboroch uložených v databáze po… — založil tvrdonm
Camera Raw — založil Dvory59
Práce s raw souborem — založil Zajda
Zmizeni Camera raw z Bridge — založil jts
Moderátoři diskuze