Nazdar,
nedari sa mi zmenit prava suboru pomocou php
spustim script ako vlastik, ale aj tak sa nic nezmeni :(
chmod( 'test/newdir/myfile.txt' , 0777 ) ;
neviete co robim zle?
no spíš bych ti doporučil změnit to přímo přes TC.
no já jsem to takhle řešit ani nezkoušel, zdá se mi že ta funkce je ňáká divná.
Tak zaprve zkus tohle:
chmod( 'test/newdir/myfile.txt' , 0777 ) or die("Nepodařilo se změnit atributy souboru");
Na jakém to beží operačním systému?
To aranes: Jestli server běží na Windows, tak se ti to nepovede. Na Windows tato funkce nejde.
Architekt píše:#
# To aranes: Jestli server běží na Windows, tak se ti to nepovede. Na Windows tato funkce nejde.
Zelenáč píše:#
##Architekt píše:#
# To aranes: Jestli server běží na Windows, tak se ti to nepovede. Na Windows tato funkce nejde.
#Přesně tak!!! Windows nic takového jako práva nemají, takže není co nastavovat ;-)
Vyzera to na dalsiu Windows/Linux vojnu :D
To Zelenac, ja nic :P (sry, ja se fakt neudrzel kdyz tady roztrobuje kraviny)
To CommanderZ: Teď tě nechápu... mělo to být pro mě?
Architekt, sry, sry, melo to byt na zelenace ;)
To FufurR: to som aj chcel napisat, ale ty si ma bohuzial predbehol :(
To survik1: Práva jsou k tomu, aby si každej nemohl dělat co chce. Máš třeba složku s fotkama z dovolené a chceš, aby si je mohla prohlížet uživatelka mamka, ale nemohla je omylem upravit nebo smazat. Tak jí odebereš práva pro úpravu a mazaní. A pak máš složku s fotkama méně než málo oblečených slečen a nechceš, aby o ní kdokoliv věděl, tak všem uživatelům, kromě sebe, odebereš všechna práva k té složce. Nebo máš složku sdílenou pro kamarády, kam ti nahrávají mp3 a nechceš, aby viděli, co tam už je nahráno. Tak jim necháš práva pro zápis a ostatní jim odebereš. Podobně mohou mít uživatelé práva ke spouštění určitých programů, instalování, atp. Jestli se chceš dovědět víc, googli např. "přístupová práva"
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku