Chtěl bych nainstalovat Ubuntu, ale tak, aby se nesmazaly data Windowsu, co tam jsou. Myslíte, že je bezpečné důvěřovat tomuhle: http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce_instalac%C3%AD
Fórum › OS - GNU / Linux
Instalace Ubuntu k Windows
No jasně že je, od čeho by pak bylo oficiální wiki??
To Colpik: jj, s tím určitě nebude problém, Ubuntu jsem sice nezkoušel, ale myslím, že instalace bude maličkost
To dalaman: Spíš bych doporučil VirtualBox
Proč doporučuješ VirtualBox, když má horší vlastnosti než VMware Player nebo VMware Server (oba jsou zdarma)? Dokonce i VirtualPC (zdarma, nejvohdnější pro virtualizaci Windows) je v mnoha ohledech lepší. U některých OS, který VirtualBox rozběhá (moc jich není) je potřeba instalovat speciální ovladače nebo upravovat některý soubory (jinak to v podstatě nefunguje). VirtualBox je mnohdy nestabilní, nepodporuje Vanderpool ani x64. Tak proč, co má navíc? OSS
Na druhy krat som vygooglil aj nieco lepsie:
http://www.tanguay.info/web/tutorial.php?idCode=installUbuntuOnVmware
ODPORUCAM
To DeaLer: Protože mi ho doporučil někdo jinej a mě vyhovuje. Co se týče VMwaru, máš pravdu, že je mnohem lepší, ale ono vždycky všem nejde o velikost a profesionalitu. A co se týče VirtualPC, ten bych nikomu nedoporučil už proto, že je od Microsoftu.
To Colpik: aha, to mě mohlo napadnout, jen tak dál...
A co se týče VirtualPC, ten bych nikomu nedoporučil už proto, že je od Microsoftu.
trapné, velmi ohraná písnička, bohužel tak 85% těch co to píšou, to píšou jen protože je to in , avšak osobní důvod proto nemají jediný... PS: proč už tedy dávno nepoužíváš linux nebo Mac OS, a sháníš ještě program aby sis mohl nechat na disku Windowsy, které pokud mě smysly nešálí jsou také od té proradné a prohnané společnosti s husí kůži nahánějícím názem Majkrosoft
To DeaLer: no dobře, ten příspěvek byl debilní a možná jsem si měl nejdřív sehnat víc informací, než jsem začal o tom něco říkat
To froo+: tak zaprvé svoje důvody, proč nemám rád Microsoft, mám a zadruhé nemám vlastní počítač a ta osoba, které ten počítač patří tam ten Windows chce
To Pavel Tobiáš : To Pavel Tobiáš :
Neni jedinej důvod,proč si nepořídit nějakej levnej krám, linux běhá na všem a lépe než widle na čemkoli jinym..........
Tak jak xp,nebo visty nerozběháš na 2jádru o nějakejch 1,7ghrz a 1gb ramce, (můj laptop, po koupi na krámě) tak lnuxi běhaj i na 6 let starejch krámech.........
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Instalace Ubuntu k Windows — založil Colpik
Instalace na Ubuntu 6.06 — založil Bunnysh
Instalace prog do Ubuntu 7.0.4 — založil W8eR_CZech
Bootování , instalace windows vista — založil Tea
MSI EX620x instalace ovladačů na windows XP SP3 — založil nughett