Ako mám sčítať/odčítať 2 časy a dostať výsledok v normálnom tvare? Toto mi vypíše len nejaké číslo...
strtotime(date("Y-m-d H:i:s"))+strtotime("03:00:00")
Vieme, ale na tak blbo položené otázky sa ťažko hľadá odpoveď! Tak teda, nevieš ich sčitovať/odčitovať, nevieš ich previesť z UNIX timestampu do stringu, alebo nevieš oboje? Z toho horného príkladu sa dá vydedukovať iba to, že sa snažíš k aktuálnemu času pripočítať 3 hodiny!??!? Čo chceš vlastne vedieť?
Chceš získať dnešný dátum o 3 hodine ráno?
<?php
echo date("Y-m-d H:i:s", strtotime("03:00:00"));
?>
<?php
echo date("Y-m-d H:i:s", strtotime('+3 hours'));
?>
To OndreJ: Chcem vedieť toto: Mám 2 časy: "2007-01-01 08:00:00" a "03:30:00" a chcem, aby mi to vypísalo "2007-01-01 11:30:00". A z PHP sa zatiaľ učím len základy, takže neviem čo je "UNIX timestamp" a neviem ho previesť do Stringu... a preto vás prosím, aby ste mi to vysvetlili...
skús toto:
<?php
$cas = explode(':', '03:30:00');
echo date("Y-m-d H:i:s", strtotime('+'.$cas[0].' hours '.$cas[1].' minutes '.$cas[2].' seconds', strtotime('2007-01-01 08:00:00')));
?>
trochu to vysvetlim, jde o to, ze od sebe muzes pricitat/odecitat jen UNIX TIMESTAMP, co je jedno velke cislo (pocet mikrosekund od urciteho data, to je jedno) no a ty potrebujes prevest jedrive oba tato zaznamy na TIMESTAMP, dale odecist a opet zobrazit do normalni podoby.
do normalni podoby zobrazis takto:
echo data('d.m.Y', $timestamp);
$timestamp = $ts_jedna-$ts_dva;
$ts_jedna = strtotime($prvni_datum);
$ts_dva = strtotime($druhe_datum);
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku