Ja se chci zeptat jestli poznate nekdo program Dev-Pascal 1.9.2 (FreePascal) ci sa vtomto programe da uvit pascal ale este neviem ani trochu ako sa ovlada pomoze mi prosim niekdo? Diky moc
Fórum › Pascal
Ktory pascal je doby na vyucbu
Kenny napsal:
Ja se chci zeptat jestli poznate nekdo program Dev-Pascal 1.9.2 (FreePascal) ci sa vtomto programe da uvit pascal ale este neviem ani trochu ako sa ovlada pomoze mi prosim niekdo? Diky moc
Měl jsem tu čest v tomto prostředi pracovat, ale musim říct, že už víckrát nikdy. Pracoval jsem v něm jen proto, že jsem musel. Neříkám, že je to nejhorší prostředí, ale každému projektu bylo třeba vybrat ikonu a až poté jsem mohl "v klidu" kompilovat kód. Další věc byla absence některých unit(graph, atd.) ze starého dobrého Turbo Pascalu. Toť můj názor...
Proste si stáhni z netu například Notepad 2 a tam máš ruzne synatxe, vybereš si že pascal a napíšeš svuj program a pak si už jen seženeš na netu nejakej compilator kteri ti ho sežere. Jinak Delphi je odroda pascalu a GameMaker je vlasne totéž co delphi jen pro deti :D
To je ten Dev-Pascal az taky hrozny lebo mne celkom vyhovuje zatjal ja v nom nerobim nejake divi len som si v nom programoval programceky na matury a celkom sa z nim da akurat ze nema vobec ziadnu natovedu na ktorej by som nieco nasiel:-(((
Není špatnej, je dobrej ale pokud jsi byl zvyklej na Turbo Pascal tak ti tam budou chybět věci jako uses graph a podobně. Ale jako program je to fajn. Na maturi bohate stačí, pokud vám nedaj programovat dosovej grafickej program :D :)) :D
WLXok napsal:
To je ten Dev-Pascal az taky hrozny lebo mne celkom vyhovuje zatjal ja v nom nerobim nejake divi len som si v nom programoval programceky na matury a celkom sa z nim da akurat ze nema vobec ziadnu natovedu na ktorej by som nieco nasiel:-(((
Mne pride ako hrozny hlavne preto, lebo ma uz naozaj nebavi, pri kazdej kompilacii, vyberat ikonu, aby sa ten program mohol skompilovat :P
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Program na výučbu anglických slov — založil rAdo
Dev Pascal, Free pascal - oba mi spustí program 2x po sobě — založil Gooo
Pomoc:pascal:kurz turbo pascal II — založil Systém
Pascal: kurz turbo pascal II — založil Systém
Zeitgeist - Duch doby (2007) — založil Tomas