Caute!
Mam jeden problem - pri vytvorenom spojeni cez Winsock (SOCK_STREAM, TCPI/IP) mi vsetko funguje - odosielanie, prijimanie atd. Ked sa uzavrie server, program mi hned na to zareaguje. To je vsetko v poriadku, no ked nahodou niekedy vypadne spojenie (napr. sa odpoji napajanie od Wi-Fi, cez ktore prebieha spojenie cez TCP/IP alebo sa odpoji LAN kabel), program nechce zareagovat - stale sa tvari, ze je pripojeny. A to je problem! (Poznamka: to, ci je pripojeny alebo nie, testujem cez funkciu select(); okrem toho, funkcia send() prebehne tiez v poriadku, i ked sa data zrejme odoslu iba do interneho buffra a cakaju na odoslanie).
Takze, prosim, nevie niekto nejaku inu funkciu alebo metodu, ako zistit stav pripojenia, ked sa napr. vypoji LAN kabel apod. Diky.
Fórum › C / C++
Winsock - zistenie pripojenia
skusim len tak od boku strelit.. skus volat funkciu WSAGetLastError(). Ta by mala vratit nejaku tu chybu ala WSAENETRESET alebo WSAECONNRESET alebo inu. Taktiez je to vec setsockop() a SO_KEEPALIVE nastavenia tusim. Skus sa pozriet este po tychto veciach..
sn3d píše:#
# skusim len tak od boku strelit.. skus volat funkciu WSAGetLastError(). Ta by mala vratit nejaku tu chybu ala WSAENETRESET alebo WSAECONNRESET alebo inu. Taktiez je to vec setsockop() a SO_KEEPALIVE nastavenia tusim. Skus sa pozriet este po tychto veciach..
WSAGetLastError() pouzivam, avsak iba v pripade, ze nastane chyba. No, kedze vsak ziadna chyba nenastane (stale sa tvari, ze je vsetko OK), tak to sa to nevykona. Co sa tyka nastavenia s KEEPALIVE, nejako mi to zial tiez nefungovalo. Tak som z toho uz bezradny...
(PS: Toto s tym nesuvisi, no ako sa tu da prihlasit? Samozrejme, to viem, len nejako sa mi to nedari. Uz som sa tu zaregistroval, no ked stlacim tlacidlo "Prihlasit", hodi mi bielu obrazovku a koniec - v stavovom riadku pise Done a neprihlasi ma. Skusal som ako na Firefoxe, tak i IE.)
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů
Podobná vlákna
Pripojenia na internet — založil M4st3R
Udrzovanie otvoreneho pripojenia — založil peter ciz
Tetst pripojenia internetu — založil vetva
Winsock v WinForm — založil seldik
Moderátoři diskuze