Dobré ráno,
mám takový problém, chci vytvořit jeden mysql dotaz. Přečetl jsem snad všechny seriály a zkusil snad všechno, ale nepovedlo se mi to a proto bych byl rád kdyby mi někdo pomohl. Chci sloučit tyto dva dotazy:
$bla = "cokoliv";
$select = mysql_query("SELECT zaznam1, zaznam2 FROM `tabulka1` WHERE zaznam = '".$bla."'");
$result = mysql_fetch_assoc($select);
$select2 = mysql_query("SELECT zaznam3 FROM `tabulka2` WHERE `zaznam1` = '".$result[zaznam1]."'");
$result2 = mysql_fetch_assoc($select2);
přičemž po vyselektování kontroluju jestli v `tabulka2` není záznam, pokud není dělám něco a pokud je tak dělám něco jinýho:
if(mysql_num_rows($result2) != 0)
{
$insert = ("INSERT INTO `tabulka2` (sloupec1, sloupec2, sloupec3) values ($result['zaznam1'], $result['zaznam2']", NOW())");
}
else
{
práce s proměnnou $result2['zaznam3'];
}
vyjádřešní slovně:
jde mi to že mám hlavní tabulku se záznami o uživateli, pak druhou. Člověk si může poslat každý den články. Kdžy si člověk pošle články, uloží se čas odeslání, jeho id a nějaký věci z první tabulky do druhé tabulky, když však odešle znovu zkontroluje jestli jsou v druhé tabulce záznam o dnešním odeslání (resp kontrola probíhá jako první), pokud ano tak hláška o tom že dnes si už poslal a když ne tak samozřejmě záznam se v píše