Nazdarek
Snazim sa zistit ktory z tychto aplikacnych serverov je lepsi pripadne nejake ich porovnanie. Poprosim niekoho kto sa vizna o radu alebo zaslanie linku kde sa nejake porovnanie precitat.
Diki.
Fórum › Python
ZOPE & DJANGO
javilar: do googla daj "zope vs django"(mozes aj bez uvodzoviek, ale potom ti da aj ine porovnania ako zope vs django) a uvidis, kolko peknych vysedkov ti strejda google vypluje ;) cital som to pol hodiny a celkovo to tak vyzera, ze kazdy viac menej chvali svoje :) ale kazdopadne, ked sa nudis, mohol by si tu napisat celkovy zaver potom :) ze ktory framework je najrychlejsi, najproduktivnejsi(taktiez aj najtazkopadnejsi)atd :) ludi by to celkom zaujimalo a uz by sa to tolko nepytali :)
btw cim viac o tom googlim, tym viac smo nerozhodny ;) vsade sa pyse, ze ten django je robustny framework a neviem co este, ale ja NECHCEM nejaky framework, ja chcem, aby sa to co najviac podobalo PHPcku, cize mi staci praca so sessionmi, s databazou a so superglobalnymi premennymi a to mi staci... alee taky framework som este (nanestastie ) nenasiel ;(
neporadite mi niekto nejaky framework, ktory mi vyhovuje? ;)
Chceš něco jako PHP - to je Python s mod_pythonem http://www.modpython.org/live/current/doc-html/ . Na tomto základě, ale i jiných, pak vznikají nejrůznější frameworky. Myslím, že v Čechách s tím moc zkušeností nejsou (nejsou free python weby) a zde, na začátečniockém foru už vůbec ne.
Detailní přehled frameworků: http://wiki.python.org/moin/WebFrameworks
mozno som slepy, ale som pytal strejdu gooogla na nejaky tutorial na mod_python pre zaciatocnikov(hlavne, jak sa vobec aktivuje) na linux, ale nie a nie najst ;(
nedas mi, prosim ta nejaky link s navodom pre zaciatocnikov, alebo aspon s nejakymi primitivnimi priokladmi pouzitia pythonu? velmi by mi to pomohlo. diky ;)
je pravda, ze nez se mi povedlo nainstalvat mod_python na win tak to trvalo.. no zatim sem taky zustal jen u toho nainstalovani..
ces synaptic som si stiahol mod_python, teraz otazkou ostava, jak nakonfigurovat apache, aby napr. zlozka /home/tomi/tomi/www bola na phpskripty a /home/tomi/tomi/pythonwww bola na python skripty... alebo to netreba rozlisovat? heeelp
To hrach: som na tom totalne rovnako ;( nainstaloval som si mod_python aj smo spravil vcera program hello world ;), ale nic viac. chcelo by to napisat, ze jaky je rozdiel medzi mod_python-om a frameworkom ako cherryPy(viem, ze je to nastavba, ale co presne?)a dalsie veci :(
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Pythonscript Zope — založil Fonadius
AJAX & PHP & MySQL vložení záznamu — založil JMM
BASCOM : data(1), &HFF snížit o jednu jednotku dolů na data(1),… — založil grantorino
Guild Wars & Star Wars Galaxies & MMORPG — založil Marecek
Django rest — založil petr k.
Moderátoři diskuze