Dobrý den potřebuji naprogramovat v Pascalu něco jako telnet (odesilat prikazy a prijimat + vypisovat odezvy). Nebo alespoň spouštět programy s parametrem ( obycejny exec jsem skousel ale delam v grafice a po spusteni programu napise: BGI: Cannot initialize graphic engine. Try IntGraph() nebo tak neco a spadne ).
Předem děkuji za radu...
Fórum › Pascal
Telnet nebo Exec
Tahle chyba se objevuje, pokud není soubor .BGI ve stejném adresáři jako program. Neměníš nějak tím Execem aktuální adresář?
Nejjistější je přes BINOBJ.EXE převést BGI na OBJ a ten direktivami {$L...} a External přilinkovat přímo do programu, pak se o nějaké adresáře nemusíš vůbec starat. Před Initgraphem se pak ještě musí volat Registerbgidriver nebo Installuserdriver, teď si nepamatuju, jak se ta procedura jmenuje.
Moje stránka.
To Mircosoft: To je mozne, no nic mene nebyl by nejaky ukazkovy zdrojak nebo navod jak se to da udelat? Tohle jsem jeste neresil...
//Edited: Tak jsem to zkusil pro změnu píše něco jako: heap overflow. Což chápu jako přetečení paměti, dá se to nějak ošetřit? (vypisuje pri kompilaci)
Heap overflow při kompilaci? Nechápu, jak je to možné. Tahle chyba se objevuje pouze za běhu, pokud se pokoušíš dynamicky alokovat paměť (New nebo Getmem) a už není žádná volná (takže vždycky napřed kontroluj Maxavail a pokud není paměti dost, nic nealokuj, nebo ti to spadne). Spíš bych při linkování binárních dat čekal "code segment too large" nebo tak něco. Mohl bys sem hodit kus zdrojáku?
O použití direktiv {$L...} + External a o instalaci takto vloženého BGI ovladače se podrobně píše v helpu, stačí použít ctrl+F1 na slovo Registerbgidriver nebo něco podobného. Jestli chceš zdroják, tak zkus http://mircosoft.webpark.cz/units.htm , druhý odkaz odshora (staré jednotky), z toho archivu si vyber jednotku VGASTART a soubor EGAVGA.OBJ (popř. SVGA640 nebo SVGA800 a SVGA256.OBJ), tam se to řeší.
Moje stránka.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Telnet a TCP — založil dragon124
Telnet client C , web rozhraní — založil TheOndrap
Nejasnosti okolo exec — založil Jeffery
Moderátoři diskuze