Jakou promennou nejcasteji pouzivate v cyklu "for"??? Ja tedy jednoznacne "i" :-)
Fórum › Offtopic
Promenne
i já používám "i" ikdyž nevím, jaký smysl má tento topic
for prvek in seznam....
zvyk...
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
hmm mno ja pouzivam iNieco.. podla toho coho je to iteracia, lebo potom som magor s toho, coho to iteracia je, hlavne ked je for vo for-e..
for (counter_v::iterator iCounter = mCounters.begin(); iCounter != mCounters.end(); iCounter++) {
int index = doc.getColumnIndex((*iCounter).csv_name.c_str());
(*iCounter).index = index;
LDBG(5000, "map item='" << (*iCounter).csv_name.c_str() << "' index=" << index);
if ( ( (*iCounter).csv_name != "OBJECT NAME" ) && (index >= 0) ) {
LDBG(5000, "increment");
out++;
}
}
retriwr píše:#
# i,j,x,y v tomto pořadí akorát pak mám někdy problém pochopit k čemu co slouží, ale k tomu jsou přece poznámky ne? (které skoro nepožívám, takže pak v tom mám stejně zmatky :) )
Mno jo, komentare u me taky moc velkou oblibu nemaji.. Ovsem nikdy nemam problem se v mem kodu vyznat, at uz po tydnu, nebo po pul roce.. Snad jen chudaci programatori, kteri to po me budou cist (to az se stanu nejlepsim programatorem na svete :-)
To mylan4: No ono se to nepoužívá jenom u cyklů. Skoro ve všech tutoriálech najdeš...
...v případě Pascalu/Delphi
var i:integer
var s:string
var b:boolean
var r:real
...v případě C/C++/C#/Javy
int i;
char ch;
bool b;
float f;
...a podobně.
Mno mylan4 ma v tomto akosi pravdu ale aj Colpik ma scasti pravdu. Zalezi na tom kde je to i pouzite a zalezi aj od toho ake pravidla si clovek urci. I pri tychto for zalezitostiach ma vyznam iteracie. Bezne ti programator povie: "je to iteracia toho a toho".
Taktiez vsak existuje akasi notacia (ci uz Madarska alebo som sa stretol uz z kadecim) kde sa proste premennym dava este nejake to pismenko ktore ma urcity vyznam. Napriklad v starej firme sme mali zauzivane presne i = integer s = string ale aj a = argument, m = member
potom si mal taketo nejake veci ze msPremenna (cloveku hned tuklo ze ide o member premennu typu string bez toho aby pozeral do headrov) .. alebo aiPremenna (cize premenna bola argumentom funkcie typu int)
Já jsem si zvykl u for cyklu používat i (tak dlouho to do mě mlátili ve škole, až jsem si zvykl), ale jinak definuju proměnné jednoznačně =>
bobo :boolean, koko:string, dodo:real a jojo:integer. Učitelka z toho maximálně zuří, ale já se ve svym zdrojovým kódě vyznám, neb mám naprosto kásnej "rukopis". Ale teďka, co jsme už začali dělat trochu "větší" projekty, přestalo se mi to vyplácet (to stupidní pojmenovávání), a začal jsem je nazývat normálně.
imho je to podla iterate. osobne pouzivam a, b ... podla urovne zanorenia. v pripade ze casto prechadzam konkretne pole tak mam premennu tzv index toho pola nazov_pola_i a pouzivam ten.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vlozeni promenne z Java Scriptu do PHP promenne — založil Systém
Nazev promenne jako hodnota promenne — založil zak
Proměnné C# — založil aTTix
Win XP promenne — založil Pepa Rohlik
Moderátoři diskuze