Ahoj,prosím vás nevíte,někdo jak docílit toho,aby se mi při zpouštění mé win aplikace v c#,nezpouštěla ještě konzola?
Vytvořím-li např. v SharpDevelopu win aplikaci tak se zpustí dvě okna.Jedno je regulérní win formulář,ale druhé je console(neaktivní).Dost mě obtěžuje toto "Dosové okno" a žádné opravdové aplikace psané v .net frameworku nemívají toto přidružené okno!
Ještě jeden malý problémek.Ještě než se vypne win aplikace(např.uživatel zmáčkne křížek na liště,nebo Alt+F4) bych rád zavolal nějakou událost,funkci...
Jaká je událost ve winForms na tento problém?
Děkuju.
-----------------
DeaLer: Titulek vlákna byl změněn, aby byl v souladu s obsahem.
Fórum › .NET
Skrytí konzole, událost při zavření aplikace
To gameWriter:
1. Pohrabej se v nastavení projektu a přepni si typ assembly na aplikaci. Tím se ke kompilátoru dostane přepínač /t:winexe a nezobrazí se konzole ... více zde: http://programujte.com/view.php?cisloclanku=2007010703-Kompilace-a-ladeni-.NET-aplikaci-z-prikazoveho-radku.
2. Zkus alespoň trochu přemýšlet, při zavírání aplikace se přece zavírá hlavní formulář a tak to asi bude jedna z údálostí, která obsahuje "Close".
Díky za odkaz,sám kompiluju přes příkazový řádek a moc mi to pomohlo!
gameWriter píše:#
# Díky za odkaz,sám kompiluju přes příkazový řádek a moc mi to pomohlo!
co ta dohnalo ku kompilovaniu cez prikazovy riadok ? Ma to vôbec nejakú výhodu oproti hociktorému free prostrediu ?
To mephi: nemyslím si
Výhoda je,že jsem lépe pochopil jak vlastně skládat projekt.Všechny ty dll,k čeme assembly,jak vlastně tvořit architekturu softwaru(hodně tříd hodně souborů),využití particialních tříd...No a takový debuging přes Microsoft CLR Debugger je též zážitek.
Vzniklo to tak,že se mi něják rozbil můj SharpDevelop,vše funguje jen to nejde přeložit(ani reinstal sebe sama a ani frameworku nepomohly,pomůže jen formátovat c,ale na to je vždycky dost času ..).Takže mé IDE používám dál jen překládám "růčo",bylo to docela ródeo zkrotit .net,Nejprve přes reference do IDE přihodím svojí knihovnu,abych v editoru kódu měl přehled a pak se musím ještě zmínit v překladu,že používám tu a tu dlll ( .. /r:mydll.dll .. ),je to na obtíž a brzo přestoupím na Visual Studio Expression Edition 8 a framework 3.0 ,ale nevím jak je to s licencí,jestli je to ´plnej free a můžu program používat k výrobě vlastních věcí,ještě to musím nastudovat,nevím,ale někdo znalý by o tom klidně mohl napsat článek,jak je to s autorskými právy,copyrightem při vývoji vlastního úplně legálního softwaru.Třeba ho jednou napíšu já,ale nemyslím si,že v dohledné době budu odpovědný v otázce licencí...
Kdo se zajímá o vývoj her a nezná měl by kouknout na pěkný stránky s video přednáškami z GDS z roku 2007 žádná videa zatím nejsou.
http://www.ceske-hry.cz/gds/gds2006.html
To gameWriter: Visual Stduio 8 (včetně Express) a framework 3.5 už má Go-Live licenci, takže ho můžeš bez problému používat k tvorbě vlastních (a to i komerčních) řešení.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Nefunguje skrytí aplikace — založil Jack
C# - skrytí spuštěné aplikace — založil jenoc
Zavření víceformulářové aplikace — založil Alelopatta
Zavření terminálové aplikace a odhlášení od serveru — založil Radim Ambrož
Skrytí prvku při určitém rozlišení — založil Pavel