Dobrý den,
slyšel jsem, že podmínka "<?if():?> <?endif;?>" tedy spíš její dvojtečková syntaxe, bude prohlášená za zastaralou v další verzi PHP, chtěl bych se zeptat, co je na tom pravdy? Zkoušel jsem to vyhledat, ale nic jsem nenašel, tak doufám, že třeba někdo bude vědět.
Fórum › PHP
Zastaralá syntaxe?
složené závorky jsou určitě přehlednější, editory navíc s nimi umí velmi pěkně pracovat (CODE FOLDING).
pokud by tento zápis syntaxe zmizel, velmi bych to uvítal, konečně by se začlo php trochu normalizovat,a nešlo by tolik prasit.
To survik1: jj, ja to někde četl a nebyl jsem si tim jistej. Ale oni to neuděljí, protože je proti tomu obrovskej odpor. a ani se nedivím. Složená závorky je klasika...
To tommz9: ja nerikam ze zo nejde, ja rikam ze takto to editory neumeji / nebo jo? ja sem se stim myslim nesetkal.
To Apik: je sice pravda, ze vyvojarom PHP v poslednej dobe asi sibe, robia jednu debilnu zmenu za druhou(napr. co sa tyka reflexie), alebo vecne dohady, ci sa ma ku stringu pristupovat cez $foo[0], alebo $foo{0} (uz aspon 2 krat zmenili navrh na zavrhnutie, stale na nieco ine), ale to, ze { } bude zavrhnute, je blbost ;) ano, planuje sa zavrhnut syntax typu if(): a endif;, ale ja to sem-tam doteraz pouzivam a aj budem, a ty mozes tiez ;) pochybujem, ze prestane podpora tohoto...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
WinAVR+C syntaxe — založil Mario1
Chyba syntaxe — založil Shark
[DB] - špatná syntaxe — založil schimpanze
Chybná syntaxe — založil bohetik
Syntaxe MatLabu — založil Volumer