Ahoj, mám doma Pc a NTB. Na PC jsem si nainstaloval PHP a Apache všechno fachalo a na NTB mi stačilo zadat interní IP Pc a mohl jsem ho využívat jako server. Problémy mi nastaly po instalaci MySQL. Mám phpmyadmin, ale nefunguje mi to a tak bych potřeboval jednu věc. Místo abych do prohlížeče nastavil interní IP Pc, bych potřeboval aby mi tam stačilo, na NTB, zadat localhost a přeplo by mě to na PC. Na Pc mam XP home a na NTB XP professional.
Fórum › Sítě
Nastavení jména pro interní IP
To minarth: Uplne nerozumim tvemu dotazu ... pokud potrebujes dat na NTB localhost aby se objevil localhost PC tak toho opravdu nejspis nedosahnes :) pac localhost je proste localhost a je to vlastne jen loopback pripojeni jedine tam dat apache na NTB a do index.html dat do hlavicky aby te preposlala na localhost pomoci IP :)
ale dosahnes :)
postup je tady(http://programujte.com/view.php?cisloclanku=2007063002-Apache:-virtualni-servery-na-localhostu-a-logovani), i kdyz ne uplne presne na to co chces, ale da se vydedukovat, jak to pozmenit, aby to slo tak jak potrebujes
takze predpoklad:
IP PC je 192.168.1.1 a nemeni se
takze potom si na notebooku otevri soubor [podtrzene]C:\windows\system32\drivers\etc\hosts[/podtrzene] a uvidis tam radek 127.0.0.1 localhost z cehoz vyplyva, ze slovo localhost smeruje na ip adresu 127.0.0.1, takze staci prepsat na 192.168.1.1 localhost a melo by to fungovat jak potrebujes
problem nastane, pokud nejaky program pocita s tim, ze localhost smeruje na 127.0.0.1! v tvem pripade bych napsal spise 192.168.1.1 pc a pri zadani slova pc do adresniho radku v prohlizeci by se mel zobrazit prave localhost pocitace
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Validace křestního jména (s možností prostředního jména) — založil Lukas.
Nastavení Netbeans pro vývoj v C++ — založil -HEKTOR-
Nastavení routeru pro načtení IP — založil j4-á
Nastavení adresy pro update času — založil remmidemmi
(H) nacitani XML => nastaveni odkazu pro Btn — založil Sir-martin