Čus, objednal jsem si Mandriva Linux 2007.1. CZ, byli u ní i DVDčka s touhle distribucí. Na poště jsem vysolil pětikilo a tradá domů. Hned jsem do počítače hodil (vsunul) DVD pro 32bit verzi, nabootoval to, vybral češtinu, moje rozlišení a spustil instalaci. Ukázalo se že se naečítá jádro Linuxu, ale nic víc. naskočila jen černá obrazovka, počítač chvilku "hučel" pak se ale uklidnil a byl slyšet stejně jako kdykoli jinde. Čekal jsem hodně dlouho, ale nic se nedělo. Čim to může být? Pls poraďte, dost mě to se*e.
Fórum › OS - GNU / Linux
Nefunguje mi instalace Mandriva Linuxu
co to naposled napsalo...zobrazilo...
Nehovorim bez nastavovania ale s mensim a s menej bitmy... ;)
A skus nakopnut nieco lahsie ako napr dsl (ma to len 50mb) alebo aj slax a sleduj vypisy, ci to neda nieco zaujimve...
http://www.damnsmalllinux.org/download.html
Bohuzel, ale na windowsacky polozenou otazku typu: tohle to mi nejede, vubec to nejede, nevim jak dal atd. se neda odpovedet. Co takhle treba poslat vypis z terminalu? Zkusit restartovat Xka kdyz se seknou? Napsat podrobne co nejde? Ale ne napsat mi to nejde nainstalovat...
To Tokan: 500 kč, to nasere, měls to stáhnout. Mě na notebooku taky nejede spousta dister - buď se vypíše, že používám neplatné zařízení nebo se nerozjede X a hodí mě to do textového módu... Nepoužíváš třeba nějaký notebook stavěný hlavně na Windowsy nebo nějaký širokoúhlý monitor?
P.S.: Možná říkám úplný kraviny...
to co opisujes sa stalo po/pocas intsalacie alebo po reboote?
Cože chceš?
sorry ale mam dojem ze ten kto neco chce si ty. tak teda podla toho . . .
Zkus pri startu stiknout F3 nebo F5( nebo podle toho co pri startu ukaze distribuce),pro prepnuti z grafickeho startu na textovy,v grafice nic neuvidis tady ti to aspon napise jaka chyba nastala,treba Mandriva mi tohle na notasu delala taky, v konzoli to ukazalo Kernel panic,pomohlo az startovat s druhym jadrem...
Tak ja mam podobny problem s Mandrivou.
Normalne dam CD, nabootuju , dam install a fatal error po chvili , pak dam install without ACPI a to same...
Muj vypis po tom , co probehne uspesne scannovani vsech PCI slotu :
*found a Mandriva Linux CDROM, good news !
*Total Memory : 1024 Mbytes
*mount_clp_may_preload:/sysroot/tmp/image//install/stage2//mdkinst.clp into /sysroot/tmp/stage2 ( preload = 1)
*short write ( I/O error )
*third party : using modules location /sysroot/tmp/image
*fopen ( stage1.c:343 ) failed : No such file or directory
*unsetting automatic
*exiting bootsplash
Pomuze nekdo pls ?
Problemy zamrznuti pri bootovani kernelu jsem zazil na vlastni kuzi .. je to chyba ACPI (mimochodem to delal Asus A6Km kdyz pri startu systemu byla zapojena mys) a delal to kernel jen 2.6 sagy 2.4 to nedelal takze radim zkusit vsecko vypojit a az po startu zapojit (jako mysi atd...) sic dost kktsky zpusob, ale mel by fachat
To Colpik: Cece sem na ty sirokouhly monitory mel asi stesti na asi 4 sem instaloval ubuntu a na jeden slackware a vubec to nedelalo problemy :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Instalace Arch Linuxu — založil Zomba§Hobit
Instalace linuxu na netbook — založil opiG
Instalace linuxu na USB flashku — založil ingiraxo
Moje první instalace linuxu — založil bugy
Bsod pri kopirovani souboru instalace win k linuxu — založil bbtrash