Zdravicko , mam velikanskej problem. Vlastnim bezdratovou kartu Airlive WL800PCI a ne a ne ji rozjet. Zkousel jsem jak v Kubuntu , tak i v Ubuntu. Nevim co a jak nastavit , ale jednou se mi to v Ubnuntu povedlo ! Nejak jsem to proklikal... Jenze to uz je davno a uz mi to nevyslo. Poradi nekdo ? Zkousel jsem hodne navodu , dokonce jsem si stahl i ovladace od vyrobce pro Linux a podle navodu vsecko udelal , ale zase nic . Priklad : napiste tohle : XXXXXX a ja to napsal a budto mi to hodilo batch file , anebo ze na E to nejde najit pritom jsem tam treba zadaval presnou cestu k tomu soboru jako napr. /etc/desktop/blabla.INF .
-Dale jsem se pokousel tedy "vzit" ovladacz Wokýnek pomoci NDISWRAPPER ale pri navodu jak to pouzit jsem zase zakysl na tom , ze to bud nejde najit , nebo ze to nejde nainstalovat - proste se spusti takvovyto sudo -apt - install ndiswrapper nebo sudo -apt - get install ndiswrapper ( jedno z tech dvou je spravne :) . mno a taky se nic nestalo :/
-Potom jsem si to zkousel jen tak "naklikat" wlan0 tam jsem vyplil vsechny ty IP atd. , eth0 jsem nechal na dhcp , pak jsem to zase prohodil , mno hraju si s tim pekne dlouho uz a porad nic :(
btw : proc mi nejde nainstalova mandriva ? Pri installu to da error , tak to spustim bez ACPI a to same...
Dik vsem , kdo ztratej kousek casu kuli takovy lamce ;)
Fórum › OS - GNU / Linux
Wifi ?
pokud ma vyrobce linuxove ovladace tak to klobouk dolu ;-) tech je fakt malo .. zalezi jestli tam je psane na jakou distribuci jsou(uvadim zde proto, ze ubuntu neni debian ;) ) a take pokud davaji samotne zdrojaky kernelovych modulu ;) stahni ty a zkompiluj si je sam :)
i když začátečník pokud umíš zkompilovat zdroják typem ./configure, make, make install tak by to neměl být problém
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté
Moderátoři diskuze