Nevím, jak moc to sem patří - kdyby ne, tak tohle téma smažte.
Potřeboval bych na co největším počtu počítačů otestovat jednu grafickou unitku. Tady je demo: http://mircosoft.ic.cz/download/vesatest.zip , všechny podrobnosti jsou v přiloženém TXT souboru. Jestli máte chvíli času, mohli byste si ho stáhnout, spustit a pak mi popsat, jak u vás fungovalo?
Díky všem.
Fórum › Pascal
Prosba - betatest grafiky (prosím admina o smazání tohoto vlákna)
Moje stránka.
Ve FreeDOSu to fungovalo ja má a ve windows98 SE taky. Do VESATEST.CFG se uložilo tohle:
[VESA]
zkontrolo=0
frekvence=75
[prostredi]
Verze VESA=3.0
Graficka karta=NVIDIA
Datum vyroby BIOSu=10/03/02
Hardware=50215
Ještě bych radil doplnit vizuální test. Celou obrazovku vybarvi bílou a nech uživatele dívat se tak, aby monitor viděl periferním viděním. Takhle se odhalí, jestli obraz pomrkává, nebo ne. Mám zkušenost, že pod windows se všechno tváří, že se podařilo změnit frekvenci, ale ve skutečnosti je tam furt těch 60Hz.
Letmo jsem se díval na zdroják VESA.PAS
Je tam v nastavování frekvence a VESA/DDC nějaký rozdíl oproti mojí VENOMGFX.PAS? Na první pohled se mi zdá že ne, ale možná jsem něco přehlédl.
Díky za vyzkoušení.
Rozdíl je hlavně v hledání max. frekvence v DDC. Nepochopil jsem tvoji funkci Hd (nebo jak se jmenovala... ta s těmi vnořenými parametry), tak jsem to napsal víceméně celé odznova (použitá literatura: Ralf Brown interrupt list). Pak je rozdíl v použití. Jestli jsem to dobře pochopil, tak když se u tebe nenastaví or best_fq, použije se zadaná frekvence bez kontroly přes DDC. U mě se dá DDC obejít jedině úpravou CFG souboru, ale při prvním spuštění nikdy (což byl úmysl, kvůli bezpečnosti). Jediná téměř beze změny převzatá funkce jsou výpočty tabulky CRTC.
Credit ve zdrojáku samozřejmě máš :-).
Vizuální test? Vykreslení celé palety nestačí? Doma na 15" monitoru jsem vyzkoušel frekvence od 60, 70, 75 a 80 Hz a rozdíl byl nepřehlédnutelný.
K tomu konfiguračnímu souboru: pozor, tady byl bug. Řádek zkontrolo=0 je špatně, má tam být zkontrolovat=0. Již opraveno.
Moje stránka.
Ehm... našel by se ještě někdo? Testování stále pokračuje...
Moje stránka.
1) GeForce Go 7600 512mb
2) LCD
3) Win xp home
4) 3.0
5) ,,Vas monitor nepodporuje DDC"
6) ,,nenalezena Zadna vhodna frekvence, kterou by podporoval" zvolil jsem vychozi frekvenci adapteru
7) Ano, souhlasilo
9) Grafika byla OK
10) Vse ok
Takže díky všem.
[podtrzene]Myslím, že toto vlákno už svůj účel splnilo, tak prosím admina o jeho smazání.[/podtrzene]
Moje stránka.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Betatest Volcan08 — založil Garret Raziel
Mohu se jeste ucastnit tohoto kurzu?! — založil axi12
Jak napsat program v Pascalu podle tohoto vývojového diagramu? — založil peggyna
Práva admina — založil Decide
Jak aktualizovat php my admina — založil tribalcz
Moderátoři diskuze