http://www.news.com.au/perthnow/story/0,21598,22492511-5005375,00.html
Keď sa vám postava točí v smere hodinových ručičiek, znamená to, že máte silnejšiu pravú mozgovú hemisféru a naopak. U každého je to inak. Tak čo? Programátori by mohli mať tú ľavú... Ako je to u vás??? :)
Fórum › Offtopic
Ktorú časť mozgu máte silnejšiu? Otestujte sa ;)
Točí se oběma směry. Defakto mezi tím můžu přepínat ... i když je to vlastně jen klam.
Me se toci doleva
EDIT: tedy vlastně težko říct, pokud se hodně dlouho soustředím, podaří se mi, aby se tocila po smeru hodinovych rucicek - staci ale na minutku prepnout na jinou stranku a toci se opet proti smeru
Jinak jaky je rozdil mezi pravou a levou hemisferou? Doted jsem myslel, ze mozek je celkem symetricky...
Programátori by mohli mať tú ľavú
Tak to nejsem prográmátor :(... mě se točí doprava.
EDIT: Počkat, chvíli se točila doleva... stačí se chvíli soustředit na nohy.
jsme na tom s Colpikem stejně:(
EDIT:teď jsem něco překládal>namáhal jsem mozek...a ta potvora se točila doleva!
To DeaLer:To Zavi: Ako to prepínate? Mne sa to točí doľava len vtedy, keď si poriadne namáham mozog. Každopádne si myslím, že pre umelcov (vrátane webdesignérov!!!) je lepšie, keď sa im točí doprava (predstavivosť, city, obrazy vidia celé, nie len detaily)... Každopádne zrejme ani ja nebudem poriadny programátor, lebo vždy sa mi to točí doprava :(
To Tocimanko: Prostě se točí tak, jak chci (nejlíp to jde, když se díváš na nohy).
Zelenáč píše:#
# Me se toci doleva#
#EDIT: tedy vlastně težko říct, pokud se hodně dlouho soustředím, podaří se mi, aby se tocila po smeru hodinovych rucicek - staci ale na minutku prepnout na jinou stranku a toci se opet proti smeru#
##
#Jinak jaky je rozdil mezi pravou a levou hemisferou? Doted jsem myslel, ze mozek je celkem symetricky...
Rozdiely?
http://www.iapl.sk/cl_he.html
Ľavá ovláda pravú časť tela a pravá tú ľavú.
Fakt zajímavý, mě nejdřív dolprava, ale pak jsem si jí otočil a nešlo to nazpátek, teď já mám skoro jak chci, ale občas neposlouchá.
Tam píšou,že doleva je logický myšlení a matika, doprava by to měla bejt asi představivost a filosofie.
Myslíte si že je to fakt podle mozku ? Já bych neřekl ...
Mno tak... Na duhovce mam skvrny, levy palec mam nad pravym, ale davam si pravou ruku pres levou, vyssi "pulmesic" na pravem palci, vykracuju pravou nohou, predmety take vetsinou uchopuju pravou (pokud v ni uz nedrzim mys)..
Z toho vyctu vlastnosti se ke mne asi vic hodi leva hemisfera, i kdyz absolutne neuznavam autority, s orientaci take nemam sebemensi problem a pomerne rad riskuju.
Jednou se tam kouknu a je to doprava, pak zase a je to doleva, už jsem z tý postavy blbec. Já bych to viděl tak že když se točí napravo tak ten člověk má blíž k filosofovi, básníkovi, skladateli, malířovi. A když doleva, tak je to matematik, fyzik, programátor, inženýr, možná i tlumočník. Coš ?
Je to oční klam, ta tanečnice se vlastně točí zároveň na obě strany, ale právě ten akt toho otočení je udělán tak, aby musel mozek imaginovat a dotvořit si představu otáčení sám. Proč ale právě levá (pravá) hemisféra a otáčení proti (po) hodinovejch ručičkách, to netuším.
Tak to teda moc nechapu. me prijde, jakoby porad byla zady ke me a jen tak se plynule tocila porad zady ke me, ze jednou se toci jakoby doleva, jenze kdyz ma nohu nalevo, tak se zacne tocit doprava a takhle porad dokola :smile19:
To tobel : To je Chuckem a jeho korbama!
nejspis je mam dost vyrovnane. no chodim na skolu se zamerenim na programovani, tam dost procvicim levou hemisferu a jsem levak, coz zase nejspis vyvyji mou pravou hemisferu :smile1: . Nejradsi bych ale mel dominantni tu levou
Když jsem to viděl poprvé, točila se doleva. Pak jsem se nějak jinak soustředil (říkal jsem si "hej, zkus myslet druhou polovinou mozku") a ona se otočila na druhou stranu. Sranda :-)
Takže taky dokážu přepínat.
taky jsem schopen prepinat smer toceni. kdyz se mi stranka nacetla tocila se mi proti smeru hodinovych rucicek. v podstate se staci odevzdat nejake cinnosti o kterou se stara ta cast mozku a je to. alespon u me to tak funguje :)) ale jsem trochu MUTOS....
Kdyz se na tu holku podivate a parkrat si ji prepnete, zjistite, ze pokud se toci po smeru hodinovych rucicek, divate se na ni zezhora, zatimco pokud se toci proti smeru, je to takovy az neprirozeny pohled zespod. A to by mohl byt prave faktor, ktery urcuje, na jakou stranu se bude tocit. Zatimco lide se silnejsi pravou stranou, tedy vetsim citem pro estetiku, budou pravdepodobne preferovat prave pohled zezhora (je to prirozene a libive), lide se silnejsi levou stranou, kteri si proste potrebuji necim lamat hlavu, si prepnou do pohledu zespod - pohled ze zhora je pro ne nudny prave z tech duvodu, kvuli kterym se to libi "pravohemisferakum" :-) Neberte to moc vazne, to me jen tak napadlo, kdyz jsem se na to chvilku koukal... ;-)mates napsal:
tak na jakém principu to vlastně běží. Zkoumal jste to někdo??
Já ji dokážu otočit v libovolné otočce na obě strany, ale upřímně dost pochybuju, že to má co dočinění s používáním té či oné strany, to bych pak musel mít obě strany silnější :)
Spíše bych řekl, že záleží na tom, jakou si zrovna stranu podvědomě "vyberete", tj. například ruce se při otočce jakoby prohodí,
což vytváří pocit, že tanečnice udělá otočku na jednu stranu celou a odvede vás to od faktu, že se ve skutečnosti točí na obě strany do půlkruhu.
Jen se schválně zkuste se soustředit na ruce a být přesvědčeni, že se tanečnice točí právě tam kam chcete, určitě vás bezostyšně poslechne.
To same jako tanecnice... Rekl bych ale, ze je to jednodussi ovladat: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Tetrahedron.gif
tak při načtení obou stránek doleva... ale nebylo problém to změnit... zajímavé bylo, že když se mi Tetrachedron točil doprava tak při přepnutí na tanečnici ta taky doprava a naopak. :)
IMHO prostě záleží na tom jak jste zvyklý se na věci dívat... jestli analyticky nebo pocitově... někdo umí jen to nebo to a někdo umí oboje, ale jeden pohled je pro něj prostě přirozenější.
Mě se to točí doprava, jak ta tanečnice, tak tetraedr. Neřeším to - technika, matika, věda mě zajímá, algoritmus spíchnout není problém, lidé mě hodnotí spíše jako logika, sám si tak spíš připadám... Každopádně rok před maturou už mě těžko ovlivní něco, abych šel na humanitní vědy či tak.. MUNI, těším se ;)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jaký máte výkon CPU? Otestujte...... — založil Stanislav Fajfr
Ktorú verziu — založil ro_so
Ktorú knihu by ste mi doporučili? — založil Anonym
Ktorú javu JKD stiahnut — založil DaGaLife
Ktoru stranku uzivatel otvara? — založil Aha