Ahoj,
potřeboval bych vytvořit web pro reprezentaci jedné aplikace, což by zahrnovalo nějaké vyhledávání v databázi, možná registraci a jiné běžné věci. Stáhl bych nějaký RS, ale vzhledem k tomu, že potřebuji dost funkcionality dopsat a tak nějak přispůsobit svojim potřebám chci se zeptat, zda nevíte o nějakém slušném frameworku, nebo systému, který by mi nejen umožnil jednoduše spustit to základní, ale hlavně by se dal pohodlně "dopsat". PHP totiž moc neholduju, zase ale píšu v C++, takže v tom úplně neplavu, ale nechci tím zbytečně ztrácet čas.
Díky za tipy
Fórum › PHP
Jak se dá dnes v PHP pohodlně (rychle) napsat web
zdravim,
jestli sis cetl dnesni clanek o vyvoji aktualni verze programujte, tak je tam zmineno, ze phpRS se da lehce upravovat podle predstav(tim myslim upravu zdrojoveho kodu), ale z vlastni zkusenosti nemuzu rict, nikdy sem ho nevyzkousel. Je spousta RS, ktera ma ruznou skalu vlastnosti, nektere jen clanky, jine maji v zakladu forum atd. Je jen na tobe si rict, co vsechno tam chces mit a podle toho hledat redakcni system a ne jen zkusit prvni, na ktery narazis.
Ohledne toho c++: ted mozna placnu blbost, ale je tady moznost si poridit vlastni server(nebo najit hosting) s tim, ze by sis serverouvou cast napsal v c++ a generoval tim html stranky, ktere bys pak vracel, takze misto php by to bezelo na c++. Nevim, jestli to jde tak jak sem napsal, ale c++ se do toho da urcite zakomponovat, jediny problem je, ze soucasne hostingy takovou moznost nenabizeji.
Tom
Nedoporučoval bych ti upravovat nějaký stávající RS. Většina jich je psána velice prasácky, pričemž ani není oddělené logická a prezenční vrstva.
Radši bych, být tebou, použil nějaký MVC framework. Vývoj je velice rychlý a další funkcionalita se dá jednoduše dopsat. V poslední době je na tom velice slibně např. Zend Framework (http://framework.zend.com), který je psán samotnými vývojáři PHP jádra.
Toš ja. Pokud jde o to C++ na serveru, nj, to by bylo ideální co do mojich znalostí, ale na druhou stranu jsem tak nějak doufal, že když už je na tohle PHP určeny pude to v něm tak nějak pohodlněji a rychleji. Každopádně možnost PHP oproti C++ poskytuje mnohem více hostingů :-). Právě ten výběr nějakého systému je náročný, vlastně totiž nechci moc, v zásadě jen aby to umožňovalo to základní co snad dnes využívá většina podobných webů, k čemuž bych si přidal to "něco málo navíc". Na Zend Framework jsem se už mrknul, ale to je to, že se skutečně jedná o komplexní balík, přičemž pokud jde o můj web je to přeci jenom stále jen reprezentace desktopové aplikace a to hlavní bude v ní, na webu pak jenom zlomek dané funcionality s podporou pro uživatele.
Ale diky, zevrubně to omrknu v čem by mi to vyšlo nejlépe.
Vyhľadávanie a registráciu napíšeš ľahko sám. V php/MySQL toho nebude treba zas tam veľa, gro práce bude HTML šablóny, formuláre a pod. Ich oživenie už nie je tak moc práce. Ak to nechceš písať from scratch, skúr radšej poriadny framework ako existujúci CMS. Vychádzam z toho, že ak píšeš v c++ tak to bude tre teba vhodnejšie.
Ja robím väčšinou v phpRS alebo vo vlastnom CMS, no z phpRS v podstate používam len jardo a veci robím pomocou vlastných moduov a pluginov, pretože veľa funkcií v phpRS je robených tak trochu "špinavo" - nie je tam úplne oddelená aplikačná a prezentačná vrstva. na druhú stranu, ak ti stačí registrácia, vyhľadávanie a publikovanie mrkni na drupal, ten je vraj písaný dosť čisto.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Pořiďsiweb.cz - web rychle a jednoduše — založil kozusnik
Jak mám napsat v C++ — založil afrag1
Jak napsat program pro H8S/2134B — založil remmidemmi
Jak napsat vzorec pro výpočet n objemů — založil f14ht3r
Metoda BlueJ, nevím si rady, jak ji napsat — založil Luďa