Je niekto priaznivcom tohto, ehm, sportu? :) Trenuje niekto parkour? Ak ano, co vsetko uz dokazete a ako?
Fórum › Offtopic
Parkour
Netrénuju to :) Ale teď se dívám na http://www.parkour.cz/?where=parkour a vypadá to celkem zajímavě .)
Tak v běhu přeskočit zábradlí zvládne každej :smile1: . Ale na nějaký tréninky si najde čas jen ten, kdo chce být obdivován nebo moc sleduje Spidermana :smile1: . Já bych se radši víc soustředil na normální věci.
To Colpik : A teď zkus definovat pojem normální, pak bych ti mohl dát za pravdu ;)
Hehe, hmm.. Le parkour alebo parkour je vlastne umenie pohybu...Prekonavanie sameho seba, strachu a pod...Rozhodne to neni o merani si sil a o chvastani sa na verejnosti...To su pravidla parkouru... V behu preskocit zabradlie :D LOL.. a co tak wallflip, ftonr/backflip a pod? ;) Je to haluz, verte mi... Kazdy den dostatok pohybu, zlepsovanie vrtkosti, telesnej vydrze, sily... Je to vlastne akesi spojenie gymnastiky a behania....
To DeaLer: Ach jo.. Zas tie tvoje mudre kecy :)
HH ... jen do mě.
Ja se parkourem zabejvamuz něakej ten čas
post #1 - parkour neni sport když tak disciplina ale spiš životní styl,jiný pohled na svět...
post #4 - jasně že dokážeš přezkočit 1m vysoký zábradlí ale co tak 4m vyskokou zeď...
post #5 -
to je freerun nebo urban tricking ne parkour - parkour je nejkratší,nejrychlejší a nejednodušší cestaa co tak wallflip, ftonr/backflip a pod? ;) Je to haluz, verte mi
Jinak - parkour.cz nebo parkour.net
Astro napsal:
Ja se parkourem zabejvamuz něakej ten čas
post #1 - parkour neni sport když tak disciplina ale spiš životní styl,jiný pohled na svět...
post #4 - jasně že dokážeš přezkočit 1m vysoký zábradlí ale co tak 4m vyskokou zeď...
post #5 -to je freerun nebo urban tricking ne parkour - parkour je nejkratší,nejrychlejší a nejednodušší cestaa co tak wallflip, ftonr/backflip a pod? ;) Je to haluz, verte mi
Jinak - parkour.cz nebo parkour.net
Hehe,freerun / parkour... Jak sa pise na parkour.sk, je to v podstate jedno... Ked ti tieto triky pomozu prekonat rychlejsie prekazku... :) Ale tato (povedzme ze) disciplina je narocnejsia nez tie ostatne.. Hmm, no ale oplati sa to.. V zivote sa zide.
Hh, jj, ale snad sa nepobijeme len kvoli parkouru/freerunu ako takemu.. :) Mali by sme drzat spolu ;) Inak najviac sa mi paci taky pekny stylovy parakotul, ked sa niekomu taky podari... Na akej urovni si, co sa tyka parkouru, ty, Astro? Myslim tym skusenosti, nejake fyzicke zdatnosti a pod...
Tokan napsal:
teda vy máte starosti :) já to jednou viděl v tý ví, je to pěkný, zajímavý, ale jsou i zajímavější věci. nepotřebuju být jako spiderman :smile4:
To bys taky musel být šprt a vědec (nebo snad neznáš Petera Parkera?). A ono by to bylo i dost zajímavý, místo obcházení bloku přeskočit pár zdí ve slepých uličkách a to ještě se saltem vzad a ksichtem "vyždyť to nic není", ale ten čas, co člověk potřebuje na trénink se dá opravdu využít líp (a ne, DeaLere, nebudu definovat slovo "líp" :smile1:).
hmm myslim ze jsem neco o teto veci slysel. nic pro me :) nepotrebuju zlomeniny radeji se budu soustredit na programovani :-D a pokud je v tom behani tak to aby to cert vzal... :smile17:
jaq tak koukam taq si dost lidi plete rozdil parkour/freerunning
Parkour
je co mozna nejrychlejsi a nejbezpecnejsi zpusob prekonani prekazky - salto neni nejrychlejsi!! a bezpecne uz vubec.
Freerunning
je preskoceni prekazky co mozna nejhezceji - saltem atd...
sam delam parkour uz 2 roky... nyni me to postupne tahle k FR a taq v telocvicne skacu salta. neni to nic jednoducheho a taky je rozdil mezi telocvicnou, kde sou vsude zinenky atd... a venku. Pokud je nekdo z prahy a ma chut si nekdy zajit zaskakat taq az klidne napise.
To raddino : Jj, suhlas :) V parkoure je nieco nebezpecne az vtedy, ked dany traceur nevie jak na to, alebo nechape teoriu napr. danej techniky :) Ja sa venujem parkouru 0,5 roka :) Skoda ze sme tak daleko od seba ;) Ja som blizko Bratislavy - Slovensko :( Hmm, tak tak.
To raddino : Parkour nemá nič predpísané :) Vaulty a rôzne skoky sú len odrazovým mostíkom pre začiatočníkov.. Potom si všetko definuješ sám... Definície čo je parkour spočívajú len v tom, že si jasne stanovíš napríklad to, či rôzne saltá a triky do neho patria alebo nie. Je to proste o prekonávaní prekážok najpriamejšou cestou a najrýchlejšie.. Saltá a ostatné techniky patria do freerunu..
DeaLer: Ach jo.. Zas tie tvoje mudre kecy :)
:-D
a k teme. To "behanie" mi nehrozi. Ja sice niesom na tom so športom veľmi zle ale ani veľmi dobre. Ostanem pri volejbale, niekde sa napichnuť a visieť tam, to nie :D
není daný žádný věk od kdy můžeš začít dělat parkour. ale samozřejmě čím starší si, tím lépe můžeš trénovat, máš větší sílu a obratnost a hlavně máě více rozumu. Důvod proč je parkour nebezpečný pro "malé" děti je, že jsou nerozcvičení a snaží se napodobit, jak ve filmu skákal z střechy na střechu triple backflip a potom přistál jako nic. to vede k hlavním úrazům. Ale pokud se chytíš ňějaké dobré tréninkové skupiny a upravíš si trénink podle svých výkonů, klidně začni trénovat. Hodně štěstí a ještě pozor: v parkouru se zdokonaluješ neustále a dlouhodobě, tudíž u toho musíš vydržet déle.
mne sa uz davnejsie pozdaval... bohuzial prislo velmi vazne zranenie kolena.. a musim byt rad ze aspon chodim ako-tak..
Ja se občas také díval na videa o parkouru,ale pro mě parkour není pač jsem dost slabý na fyzickou aktivitu a běhat zrovna se mi nechce.
Jinak hraju občas 2hry kde je trochu parkouru :smile1: Mirrors Edge a Assasins Creed(doporučuji všem co mají radi parkour)
Jo a ještě jsem si vzpomněl na jeden díl ze seriálu Kriminálka Anděl :smile5: to musíte vidět co máte radi parkour jak jednoho parkuraka furt honila policie a byl to marné honění,ale nakonec ho chytli:
určitě doporučuji kouknout:
http://archiv.nova.cz/multimedia/kriminalka-andel-12-dil-posedlost.html
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Le Parkour?? váš názor + moje zkušenost — založil jadus
Moderátoři diskuze