Stáhl jsem si script na rozjížděcí menu, vše funguje ok až na IE vše se najednou přes sebe začalo překrývat viz: www.ehoy.wz.cz
tady je ten script: http://www.ehoy.wz.cz/mm_menu.js
Nevíte co s tim?
Fórum › JavaScript, AJAX, jQuery
Problém s IE
kaktus napsal:
Žádný problém jsem nenalezl, jednotlivé nabídky se jednotlivě otevírají a zavírají. Použil jsem IE7.
Já mám šestku a když najedo root tak se mi nabítka rozbalí v levém horním rohu netuším proč a články se zobrazí od shora obrazovky a obrázek s menu se zobrazí přez ně to jsem myslel a když vypnu script vše funguje jak má.
V FF a Opeře je to v pořádku.
V IE ti to roztrhne layout na 2 části (začátek 1.článku uplně nahoře, pak hlavička a pak zbytek prvního článku, dále ostatní....)
Když zakážu skriptování, je stránka OK.
Někdy je testování rychlejší než analýza ( v tomto případě bohužel všeho: html+css+js)
Tohle je osvědčený postup: [ mechanická rutina ; po každé změně prohlídnout! ]
1.Vyzkoušej samostatné menu.
2.Zkus udělat na zkoušku stránku, ze které kompletně odstraníš vše, co nepatří k menu( tj. HTML prvky)
3.Přidávej postupně odstraněné části ( často je třeba vyp/zap/modifikovat styly).
Tímhle postupem bys měl odhalit zdroj chyby (nebo vyloučit prvky které jsou mimo podezření)
Už se tomu roztržení článku (s menu) nedivím:
Prohlédl jsem si strukturu ve FF (Firebugem) a IE (WEB developerem) a zjistil jsem:
#main [static; velký margin-top = místo pro obsah hlavičky (absolutně pozicovaný)]
#head [static]
#content [float:right]<-CHYBA: IE zobrazí začátek divu úplně nahoře (rozdíl od FF,Opery)
#bottom [static]
Náprava:
Vyzkoušel jsem 2 jiná místa v kódu pro umístění definice menu:
první
<BODY>
<DIV id=main><SCRIPT language=JavaScript1.2>mmLoadMenus();</SCRIPT>
<DIV id=head>
<DIV id=head_logo> </DIV>
<DIV id=head_nav>
<DIV id=menu>
<UL>
<LI class=main>...........
druhé
<BODY>
<DIV id=main>
<DIV id=head>
<DIV id=head_logo></DIV>
<DIV id=head_nav>
<DIV id=menu> <SCRIPT language=JavaScript1.2>mmLoadMenus();</SCRIPT>
<UL>
Nedojde k roztržení 1.článku.
Ale stále to první submenu (oproti ostatním) se zobrazí výše a doleva (nebo ostatní níž a doprava, což je podle Einsteina totéž)
Moje rada:
Zkusit první 2 body z těch tří -> zjistíš jestli je vůbec schopné správného umístění submenu.
(jinak lze najít v té záplavě menu na netu nějaké orankované a novější)
Díky moc s tim přemístěním <SCRIPT language=JavaScript1.2>mmLoadMenus();</SCRIPT> jsi měl pravdu hned to začalo šlapat:) A s tím prvním submenu už jsem to vyřešil měl jsem tam takovou jednu zbrklou chybku která to způsobovala takže už je to ok. Eště jednou dík moc sám bych na to asi těžko přišel:)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Problém v C++ — založil Honza
Problem — založil Pavel
Problem s IF — založil Pepa Rohlik
Moderátoři diskuze