Zdravim, ve škole nam zadáli jednoduchý projekt v C/C++. (Po dohodě to může byt i v jiných jazycích, ale já se to C/C++ chci naučit)
Jsem v tom začátečnik. Umím cykly, podmínky (většinou z PHP) a trochu i základy OOP. Doučit se neni problém. Díval jsem se i na OpenGL, ale zatím to je pro mě zmatené. Zkoušel jsem i WinAPI, ale nechci se omezovat jednou platformou a už vůbec ne Windowsem.
Můžete mi, Vy zkušenějši, poradit nějaký ,,jednoduchý" projekt. Třeba nějakou užitečnou konzolovou aplikaci, ale ne nějakou kterou napišu za hodinu a bude mit 50 řádků kódu. (Je to projekt na půl roku :) ).
Fórum › C / C++
Jednoduchý projek
napis si nejakou easy hru, typu hada nebo tetris). k tomu bych doporucil treba SDL. jestli chces neco bez grafiky, tak doporucuju nejaky teoreticky algoritmus, typu trideni/ nejaky intervalovy stromy/hledani cest v grafu....
nebo si napis konzolovou kalkulacku s pokrocilejma funkcema typu reseni soustav rovnic, nerovnice...
...ovsem tohle se da stihnout i za vikend)
Teda nepochopim, ze nekdo chce poradit, co naprogramovat... Ale budiz - co treba "cteci" program, ktery ti prevede textovy soubor do zvukove podoby? Samozrejme zadne koktani, pekne plynule, s intonaci apod. Neni to mozna uplne nejjednodussi... :-)
to Akaco: uplne sa zo zaciatku vyser na veci ako WinAPI, OpenGL, toboz DirectX ci SDL atd.. naprv sa nauc programovat v C/C++. Najprv sa nauc co je na co, nauc sa mysliet objektovo, co je polymorfizmus, ako presne to funguje, vyuzivat dedicnost, potom si pozry rozne navrhove vzory, algoritmy, pracu z datovymi strukturami atd.. ako pracuje pamat atd.. az potom ries veci ako WinAPI a podobne kraviny. Ono totizto este nevies poriadne C++ a pustat sa do veci ako OpenGL je v tomto pripade samovrada a k nicomu nedospoejes pretoze budes zapasit add1. z neznalostou pocitacovej grafiky add2. z neznalostou programovania. To bude mat len za nasledok to ze sa to otravy zneechuti sa ti to a vykasles sa na to.. Vsetko chce svoj cas.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
PHP pro projek, nebo jiny jazyk? — založil ETNyx
Jednoduchy for — založil Durza
Jednoduchý zásobník — založil kadet
Jednoduchý košík — založil mich
Jednoduchý dotaz — založil Martin