Zdravim, umim zatim v html jen par zakladnich tagu, ale zajimalo by me, jakou to ma budoucnost, tedy, kdybych chtel vytvorit treba takovouto stranku:
http://www.freerun.cz/
(stranka z kritiky webu na Programujte.com)
tak jestli mi k tomu staci html a hromada uceni, nebo se pak prechazi k necemu vyssimu ??
Neboli - co jeste jde a co uz nejde vytvorit v HTML ??
Dik.
Fórum › HTML / XHTML
Hranice HTML
V samotnem (X)HTML nejde delat prakticky nic. (nadpisy, nejake to formatovani textu, nevzhledne tabulky, odstavce, obrazky a samozrejme odkazy). Na "slozitejsi" graficke zpracovani budes potrebovat CSS.
Dal je potreba vedet, ze HTML je ZNACKOVACI jazyk, nikoli jazyk PROGRAMOVACI, takze na veci jako navstevni kniha, forum, prijatelnou spravu clanku apod. budes potrebovat jeste nejaky ten programovaci jazyk na strane serveru (napr. PHP)
To Zelenáč : jj, dik, jen, vsiml jsem si, zes vynechal takovou tu vetev od Microsoft, myslim Frontpage a spol., ale, jak jsem uz z nekolika nazoru vycitil, tak to pry neni nejlepsi volba.
Takze cesta dal vypada IMHO asi takhle HTML -> CSS -> PHP (uvidim, kam az se dostanu ..)
FrontPage je jenom editor HTML podobně jako NVU... Nicméně je lepší si kod psat sám než si ho nechat generovat těmito programy...
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Jen bych doplnil, že znalost PHP bez znalosti HTML je pro freelancera vcelku na nic.
To není o vynechání větve MS, to je o pouze o programu, ve kterém budeš programovat. To bychom mohli říct, že bychom vynechali i pspad, nvu.. Frontpage v nové verzi office už není tak hrozný.. nicméně frontpage je pro tvorbu osobních stránek, ne rozsáhlejších prezentací.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
To Curo : Byl jsem první :smile1:
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Jeyekomon
Důležité je uvědomit si, k čemu co slouží. HTML je značkovací jazyk sloužící k logickému rozdělení textu. Nic víc, nic míň. A v budoucnu bude stále k tomu samému.
zes vynechal takovou tu vetev od Microsoft, myslim Frontpage a spol.
Frontpage a jiné WYSIWYG editory jsou tu jen k tomu, aby usnadnily práci tím, že místo psaní kód prostě strukturuješ text (a bohužel i design) jako v textovém procesoru. Prostě jde o to ,,just works``, ale za jakou cenu... (Kód vycházející z WYSIWYGu je většinou objemný a používá věci, které jsou dosti ,,prasácké``, pokud ho sám nezedituješ.)
To pawlik : Naprostý nesouhlas. :) Vhodně použitý JavaScript (a ošetřený v případě vypnutí) má ve webových technologiích svůj význam. Sice se pro (dlouhý) začátek dá obejít bez něj, ale stále ho ignorovat nejde. ,) Je to prostě další skok pro větší uživatelskou příjemnost. :)
pawlik
Někdo by mohl namítnout JavaScript, ale já radím: Přeskočit a nevidět se s ním. Nejvíc jsem promarnil času, když jsem se ho učil.
Stejně, jak jsem psal u HTML, musíš si uvědomit, k čemu JavaScript slouží. Pak bys nemlel takové nesmysly. JavaScript je k dynamické změně obsahu či vzhledu stránky bez toho, aby ji celou musel načítat znovu. Opět nic víc, nic míň.
A jak poznamenal survik1, ve spojení se serverovými technologiemi (nemyslím tím jen PHP), je mocným nástrojem šetřící síťový provoz.
To Orcslayer : Taky názor.. Já ho ignoruju úspěšně už pár měsíců a nepotřeboval jsem ho.
Jako výstižný mi přijde tento názor: http://www.tvorba-webu.cz/javascript/javascript_je_na_hovno.php
To Jeyekomon : Ještě abych se vrátil k tomu co potřebuješ na vytvoření takového webu...nejsou to jen značkovací, scriptovací jazyky, ale potřebuješ taky grafický editor na zpracování obrázků :) z freewarů je dobrej PhotoFiltre :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Photoshop Hranice výběru — založil Zdeněk
Tkinter udělátka přesahují hranice Canvasu — založil Navara
Knihy o HTML, HTML 5, CSS a responzívnom dizajne — založil RA3SK
HTML Agility Pack - parsování html — založil Batou
Moderátoři diskuze