Mam taky zaujimavy napad :) Preto sa chcem spytat, ci sa uz niekde neuskutocnil :) Chcem spravit online databazu receptov (na varenie), kde by ich mohli pridavat len registrovani uzivatelia a vzdy by sa zobrazil ako keby "recept dna" a pod.. Ku kazdemu receptu by boli komentare :) Co poviete na napad? Na stranku by mohli chodit aj non-ITmani :DD Jednoducho nieco prakticke ;) Projekt, ktory ma (mozno) buducnost..
Fórum › Offtopic
Databáza receptov :)
zajimavy napad :)) rekl bych ze neco takoveho by uspech melo pokud: by jsi udelal dobrou reklamni kampan, sehnal lidi kteri by ti postovali neustale nove a nove recepty (s cimz bych ti opravdu nepomohl :D ) a zjistit jestli neco takoveho nahodou uz neexistuje. mozna by se tam casem vyvinula komunita, ktera by postovala dalsi recepty atd. prave IMHO pocetna skupina starsich lidi na internetu hleda ruzne nove recepty aby mohli udelat svym vnoucatum a detem radost (znam z vlastni zkusenosti kdy babi dela vyvarku kazdou sobotu na obed a recepty sbira z casopisu :D). takze proc ne.
To Tocimanko : takových projektů už jsou skoro desítky na českém trhu.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
To Smokie : No něco s takovýmito recepty by se hodilo :smile5:
:D Nj, ale casom sa "projekt" mozno chyti a ked ten server bude niecim vynimocny, povedzme aj nejake forum pre kucharov... :D Kazdopadne napad sa mi celkom lubi a aj ked je stranok s receptami vela, nic mi nebrani aby som daco taketo rozbehol :) Za vyuzitia PHP+HTML+CSS ;) Ked daco nebudem vediet (naprogramovat), posluzi forum na programujte :)
Nooo... ja to vidím takto...
1. Ako tu už bolo spomenuté, takýchto webov je veľa a nie len české, napr. len tak som strelil adresu recepty.sk a sú tam recepty...
2. Toto nadšenie pre recepty ťa prejde podľa mňa tak rýchlo ako nadšenie písať články na toci.tym.sk :-D
3. Aby sa to nejako rozbehlo:
3.1. muselo by ťa to fakt baviť (varenie, pečenie), ale ty si písal (pre ostatných zúčastnených: nie na tomto fóre, ale cez ICQ), že variť nevieš :-D
3.2. musel by si do toho investovať veľa času a
3.3. chcelo by to aj nejakú reklamu a nie som si istý, že by sa ti chcelo ju platiť...
Takže ja tomu dávam tak mesiac, max. 2... :-D
Btw, aj ja som mal kedysi takéto nápady a mal som potrebu niečo veľké vytvoriť (ešte aj teraz občas mám), ale teraz som už realistickejší...
Ja by som ti poradil vytvoriť niečo špeciálne, čo nie je také rozšírené ako recepty, to by malo väčší úspech...
Hh, mne ide hlavne o to, aby som spravil nieco praktickeho a pritom som nejak pouzil v praxi moje vedomosti z oblasti programovania (hlavne PHP).. Je fakt ze varit neviem (teda viem - caj vo varici s cukrom a mlieko s grankom v mikrovlnke :DD), ale keby som nasiel povedzme nejakeho dalsieho admina alebo sefredaktora, kory by kontroloval tie recepty tak by to fungovat mohlo, nakolko chcem, aby to bolo automatizovane a samostatne.. Jednoducho registracia clenov, pridanie receptu, komentare k receptom a pod. Stacilo by len kontrolovat, ci niekto nepise nezmysly a ci dane recepty nemozu ohrozit niekoho zivot :DD a slo by to ;)
Tokan napsal:
Pokud se do takového projektu vrhnete, nezapomeňte ke každému receptu připsat, že je na vlastní nebezpečí ;-) jistota je jistota :smile2:
Hh, presne.. To ma tiez napadlo, nakolko nechcem byt zodpovedny za niekoho zivot (resp. smrt :D )
To Tocimanko : a kdo je tam bude přidávat? co za to budou míti?
Curo napsal:
pridavat ich tam bude siroka verejnsot.. kazdy, kto ma nejaky vlastny recept a chce sa s nim pochvalit :))Co za to dostanu? :D nemam co ponuknut, bude to neziskovy web, jedine mozno sutaz o najlepsieho kuchara :D
To Tocimanko : ehm.. no jak chceš, ale vybiješ si síly na nščem, co zanikne hned po zrodu..
To nebudes tak ci tak, lebo ty nikoho nenutis podla tych receptov varit ;)Tokan napsal:
Pokud se do takového projektu vrhnete, nezapomeňte ke každému receptu připsat, že je na vlastní nebezpečí ;-) jistota je jistota :smile2:
Hh, presne.. To ma tiez napadlo, nakolko nechcem byt zodpovedny za niekoho zivot (resp. smrt :D )
To Smokie : vím :)
To Smokie : Suhlasim s tebou :)
To Curo : Pocuj, ked si myslis, ze to ma jedno, dvoj-dnovu buducnost, tak mi povedz, aku alternativu by sa dalo stvorit za napr. recepty? Podla mna ma nieco buducnost vtedy, ked je to dostatocne premyslene, napr. aby sa o to mal kto starat, prispievat a aby boli navstevnici spokojni.. Ale kedze ty si stvoril programujte, mas urcite viac skusenosti.. Tak co keby si sa s nimi podelil a nielen povedal ze
Curo napsal:
To Tocimanko : ehm.. no jak chceš, ale vybiješ si síly na nščem, co zanikne hned po zrodu..
... Jasne? ;)
To máš stejný jako tady na Programujte ;-) přidávat může snad každý člověk kdo ví o čem mluví a s těmi odměnami... každý ví jak to je ;-)Curo napsal:
To Tocimanko : Nebudu říkat nápady na projekty, které mám v plánu ;)
Nicméně to, proč si nemyslím, že to bude mít úspěch je proto, že do toho jdeš s laciným cílem "někdo mi tam bude psát".
To Curo : Nj, zatial to hovorim takto.. Lebo zatial (teda pred chvilkou) to bola len myslienka.. Prave ju realizujem a to tak, ze programujem samotnu stranku, aby vsetko fungovalo jak ma.. Potom tam dopisem povedzme nejakych 20 receptov (mama vie perfektne varit ;) ) a spravim si reklamu - zaroven ze hladam redaktorov a pod.. Ale fungovat to bude tak, ze KAZDY sa moze registrovat a pridavat.. Po tom, co admin (teda ja ;) schvali pridany recept, bude vydany a zobrazeny :) V mojom sirokom okoli (a inde) mam veeeelmi vela ludi, co vedia dobre varit, takze uz len lokalna reklama da (dufam) tomu webu navstevnost.. SAmozrejme aj na nete nejaku tu reklamu spravim (napr. pomocou vymennych odkazov, banerov atd)... Uvidime, ci sa to podari. Ak nie, tak budem mat aspon dobry pocit, ze som dobre vyuzil svoje znalosti v praxi a spravil nieco prakticke :) Ale ja dufam (!!) ze to vyjde...
To Nefaritus : HH, tak to dufam nie :) Kazdemu asi pride divne, ked je v recepte napisane: "...a teraz pridame za skumavku riedeneho hydroxidu vapenateho s nastruhanym arzenom..." ;)
To Tocimanko : jenže už při čtení tvého přídpěvku jdeš pouze za úspěchem, tedy penězi a to bez peněz nekončí dobře.
Hehe, poviem ti jednu dovernu informaciu (nikomu o tom nehovori!! ;) :Bude to neziskovy projekt, cize peniaze mi su v podstate nanic... Nejde mi o peniaze.. Len aby ludia mali uzitok z celeho napadu.. A tym je DATABAZA RECEPTOV!!!!!! Ach jo..
To Tocimanko : Já mám (asi) stejný názor jako Curo, protože podle toho, co píšeš, mi připadá, že tvým záměrem není až tak obohatit lidi, jako shánět lidi co by něco psali, psali za tím účelem, aby tam něco bylo...
Momentalne ano, lebo projekt len zacina a aby to malo nejaku buducnost, nebolo by pekne, keby tam namiesto receptu na kuraciu polievku bolo "Lorem Ipsum Dolor Sit amet..." :DD ;) Ale ako som povedal, stranka este neexistuje (na webe).. Ked s nou budem hotovy, ukazem.. Teda mozno az to bude cele funkcne.. :)
Ale fungovat to bude tak, ze KAZDY sa moze registrovat a pridavat.. Po tom, co admin (teda ja ;) schvali pridany recept, bude vydany a zobrazeny :) V mojom sirokom okoli (a inde) mam veeeelmi vela ludi, co vedia dobre varit, takze uz len lokalna reklama da (dufam) tomu webu navstevnost..
Zkus to a seš bez návštěvníků. Všichní ví, jak je otravný komentář typu "Do čtrnácti dnů bude u receptu provedena korektura a možná ho tam přidáme.."..
Co takhle napsat
---------------------------
recept : procesor na smetaně
hodnocení: lahůdka
korektura : neprovedena
mylan4 napsal:
A samozrejme, 80% ľudí odradí to, že sa majú registrovať... Prečo??? Pri stránke s 20 receptami by si podľa mňa mal byť rád, že niekto chce pridať recept a nie ešte vyžadovať registráciu...
LOL :DDD Vies ty co hovoris?? Niekto si zmysli, ze ma bude spamovat nejakymi vymyslenymi receptami.. Co teraz? Ked je registrovany, jednoducho ho blocknem... A aspon prispievatel nebude muset stale vyplnovat meno, ked chce pridat recept ;)
Je to aj otazka bezpecnosti ;) To uz neni guestbook...
Ako keby sa ten kto ta chce spamovat nemohol registrovat zakazdym pod inym nickom... Je to blbost... Ked sa nemusim registrovat v e-shope, tak URCITE sa nebudem registrovat na nejakej stranke s 20 receptami, aby som tam jeden mohol pridat aj ja... Proti spamu tam daj captchu... Si myslim ze pre zacianjuci web to bude UPNE stacit...
No ok, povedzme ze tam dam captchu.. V tom pripade by som radsej schvaloval kazdy pridany recept osobne.. Co ak mi tam nejaky debil zacne pisat vulgarne slovicka a pisat si tam co chce ;) :) Som si isty, ze aj k tomu by doslo.. A komu sa chce furt registrovat pod inym nickom? :) Ja by som sa na to rozhodne vykaslal...
Ja by som sa rozhodne vykašľal na pridávanie receptu na stránku, ktoré chce po mne registráciu. Neviem aký problém by bol v tom: kliknem na pridať recept, napíšem, vyplním captcha a pridá sa a ty ho môžeš potom odstrániť ALEBO sa pošle do radu receptov čakajúcich na schálenie a tak sa pridajú... žiadna registrácia... no problem...
to je ale priblblej napad.
predstav si tu cest, moci prohlasit "jsem autorem webu o vareni!!!". to uz si rovnou udelej web kde si lidi budou vymenovat zkusenosti s pracima praskama(ve druhaku jsem jeden takovej vymejslel, ale nakonec to nastesti skoncilo jen u navrhu)). dneska je stejne trend nevarit a chodit do restauraci/jidelen/fast oodu, takze moc navstevniku bys dle me nemel. kolik lidi ktere po internetu znas toho umi uvarit tolik aby o tom mohli sirit moudra? to uz si radsi udelev web o parkouru, ten by si podle me mezi uzivateli internetu nasel mnohem vic priznivcu
:smile5: Pracie prasky??? WOW, to je napad.. Hned zacnem kodit :D Alebo jak tak premyslam, asi by to nemalo buducnost, kedze varenie je v dnesnej dobe na dedinach uplne bezna vec a poznam tolko ludi, ktori su uplni fanatici a kazdy maju svoje speciality.. Na Internete ich mozno tolko nebude, ale mozem link sirit aj takto po ludoch... Poznam povedzme 20 ludi, ktorych to zaujme a ti to poslu dalsim 20 atd... Niektori mi budu chciet pomoct, tak umiestnia banner na svoju stranku, alebo mi inou formou spravia reklamu :) A casom sa CMS webu natolko vymaka, ze ho mozem zverit do ruk nejakych spolahlivych adminov a... projekt mal uspech :)
To pawlik : A z toho dva recepty budu moje a jeden jednoduchy recept na zohriatie kakaa. ;)
Neboj, urobim co sa da, aby sa aspon trosku chytil a potom sa budem len starat o web :) (co by bolo idealne). Ja dufam, ze sa napad komunite kucharov a domacich gazdiniek zapaci a ze aspon niecim bude prinosom pre ludstvo.. Mozno by som tam casom dal aj forum alebo nieco zaujimave, aby bol web niecim vynimocny. Hmm, hej, zalezi len na mne...
Smokie napsal:
Myslis recepty typu "vajicka pecieme na procesore s vytazenim na 95% po dobu 5 minut"? ;)mates napsal:
spíš vytvořit něco jako ITrecepty.sk :-D jiank serverů s recepty je mraky
Nefaritus napsal:
To Lukáš Chadraba : na předem rozehřáté dvoujádro položíme... :D
:smile5: :smile5: :smile5: no jako nápad dobrý ne. já bych mohl smažit n mém crtéčku. JInak oc nadějí tomu taky nedávám, ale pokud chceš získat zkušenosti tak to zkus. Problém je v tom co říká Curo:
Nemáš to zrovna vymyšlené do detailů."někdo mi tam bude psát"
To Nefaritus : Ty snad máš něco proti CRTčkám? Je sice pravda, že teď aktuální 20' monitor bych' asi CRTčko nesehnal, ale zato jsem do nějakýho takovýho brejlil skoro devět let, takže mám pořád k CRTčkám citovej vztah :-D
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
C# a databaza — založil JannyM
Databáza v C++ — založil Anonymní uživatel
Databaza — založil ing
Databaza v jazyku C — založil Franky238
Visual C# a databáza — založil MiMi