Načítám obrázky z openFileDialogu a pro další práci (segmentaci a morfoligii) z obrázkem ho potřebuju uložit do bitmapy z kterou se dá krásně pracovat. S uložením do pictureBoxu nemám problém, takže potřebuju poradit jak
1) udělat konverzy z openfileDialogu do bitmap - zkoušel jsem toto: Bitmap obr1 = (Bitmap) openFileDialog->FileName; chyba: error C2664: 'System::Drawing::Bitmap::Bitmap(System::String ^)' : cannot convert parameter 1 from 'System::Drawing::Image' to 'System::String ^'
No user-defined-conversion operator available, or
No user-defined-conversion operator available that can perform this conversion, or the operator cannot be called
nebo
2) vytáhnout bitmapu z pictureBox1->Image resp. jak zařídit konverzy na bitmap
Neví někdo jak toto udělat? Zkouším to už druhý den, ale veškeré pokusy marné..
Fórum › .NET
Konverze souboru z openFileDialog do Bitmap
To Mirek : Postni sem jeden z původních obrázků a já ti sem hodím podrobný postup přímo u toho obrázku.
Bude to i pro ostatní, jelikož konverze jsou ožehavé téma pořád.
Ano, patří to mezi témata, který se daj snadno najít a jejich hemžení se v dikuzích zabírá hromadu času.
To Mirek : Ach jo, přece nemůže konvertovat textovej řetězec s názvem souboru na bitmapu. Načtení bitmapy ze souboru provedeš nějak tak:
System.Drawing.Bitmap bitmap = new System.Drawing.Bitmap("nazev souboru");
A když ji upravíš, tak ji uložíš takhle:
bitmap.Save("nazev souboru");
Klidně tam může figurovat přímo PictureBox. Je to naprosto triviální, stačí trochu myslet. Nevim, co tady řešíš.
To DeaLer : tak kdybych věděl jak to udělat, tak to asi neřešim že jo. Je pěkný, že jste se pobavili, ale tyhle návody mi jsou dost k ničemu, protože jak jsem psal nahoře o tom frameworku, tak tečková notace(nebo jak se tomu říka) se mě fakt netýká. Jednak to musím mít oddělené dvojitými dvojtečkami případně -> což zase není takový problém přepsat, ale spousta věcí je jinak a nekompatibilních. Na NEW mi kompitálor zařve a chce GCNEW, ale další věci věci jen řve a nevím co s tím. Navíc jsem bohužel nenašel ani tu návaznost na openFileDialog..
To Mirek : Máš tady ukázku jak to udělat, takže už to víš ... jestli ne, chyba je někde jinde. Použití vyhledávače ti evidentně nic neříká, jinak by sis už dávno našel postup pro svůj jazyk (framework je stejnej, jde jen o syntax). Budiž, udělám to za tebe:
Bitmap^ image1= gcnew Bitmap( "cesta k souboru");
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
OpenFileDialog — založil Dejv
Eror-OpenFileDialog — založil Like
Bitmap vykreslování — založil Mutagen
Otáčení bitmap — založil djow