Jakou knihu si mam podle vas koupit k nauceni se Javy? Nejvice me zaujaly tyto dve:Java 6 - Vyukovy kurz,Myslíme objektove v jazyku java 5 ktera je podle vas lepsi? vyplatily by se mi koupit obe najednou? jsou velke zmeny javy 6 od javy 5?
Fórum › Java
Jakou knihu?
To Palda : Ahoj, no já s těma dvouma, cos jmenoval nemám zkušenost. Já mám knížku Učebnice jazyka JAVA od Herouta. Přijde mi dobrá. GUI se v ní ale nenaučíš, je to pro první kroky v JAVĚ. GUI už vysvětluje Herold zastarale.
Pro začátečníka mezi oběma verzemi žádné významné rozdíly nejsou.
Nicméně každá z jmenovaných knih má jiný cíl a učí čtenáře něco jiného.
"Myslíme objektově v jazyku Java 5.0" učí objektově orientované programování a ukazuje, jak je třeba při tomto způsobu programování přemýšlet. Ze syntaxe a knihoven probírá jenom to, co je pro základní kurz OOP potřeba. O výjimkých a vláknech se zde proto dovzíš opravdu jen minimum.
Naproti tomu "Java 6 - Vyukovy kurz" se soustředí především na syntaxi jazyka a jeho knihovny, takže se pro změnu neodzvíš skoro nic o tom, jak se takový OO program vymýšlí.
Takže by asi bylo nejlepší si pořídit obě, ale pozor, "Myslíme objektově..." je už prakticky doprodané a nakladatel další dotisk nechystá.
Zvážil bych knihu Ivora Hortona Java 5, která je v současné době za velmi příznivou cenu http://www.neo.cz/java5.html. Kromě základů zasvětí do Javy hlouběji než zmiňované knížky pro začínající a naopak je aktuálnější a pochopitelnější než klasika od Bruce Eckela.
Nejlepší je od Herouta, má víc dílů, takže se můžeš postupně naučit všechno. Učí nás a je to skvělý týpek, všechno skvěle vysvětlí stejně jako v knize.
Ale doporučuji pročíst více knih, v každé je to jinak podané, Herout se pak dá dobře použít, když něco zapomeneš. Pro oživení, jak se s čím pracuje.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jakou knihu? — založil Goumba
Jakou knihu? — založil knizka123
Jakou Knihu vybrat — založil Pejka
Jakou knihu vybrat? — založil Zelenáč
Jakou knihu koupit — založil goldýn