http://technet.idnes.cz/software.asp?c=A071213_155348_software_kuz
co si o tom myslíte?
Fórum › Offtopic
Počítač napsal knihu... realita nebo marketingový tah?
No jestli je to pravda, tak super :)
Lukáš Chadraba napsal:
No jestli je to pravda, tak super :)
ale je to pravda?
já programátor nejsem-snažím se o to, ale nejsem- a proto jsem se rozhodl potlačit svoji bezprostřední reakci earkce a neříct 'ti je volovina!' a zeptat se někoho kdo se v tom vyzná. kdo myslí že to pravda je a kdo ne?
No tak to čumim. jestli je to fakt. ale moc tomu nevěřím. podle mě do něj nacpali literaturu za posledních 1000 let a on to pak vytvořil. podobně pracuje ten počítač jak hraje šachy ne? nemůžu si vzpomenout na jméno. měl v sobě všechny partie několik desítek let zpátky.
Také si myslím, že jde o marketingový tah, protože pokud by program (nebo AI) dokázal myslet byl by to důkaz evoluce, což by mohlo vést, ke zkáze lidí. Jenže každý rozumný člověk si z toho vyvodí to co většina lidí tady, že vytvořili program, do kterého nasázeli fráze z knih nebo celé knihy. A jak někdo řekl, je to výtvor člověka (byla by sranda, kdyby ten program někdo žaloval za porušování autorských práv :smile5: ) Já osobně si myslím, že se jedná o stejnou věc jako ty šachy.
To Gadael : jj to bude on.
midin napsal:
To mates: Ano, je to v podstatě o tom, že tam napsali kvanta algoritmů pro zpracování charakteru postav a podobně, jenže díky tomu je ta kniha stejně dílem člověka.
he na tom něco bude
survik1 napsal:
až AI bude psát AI tak je s námi konec
:smile5:
To to_jsem_ja :
no... predpokladam ze mohl/la byt vytvoren/na nejaka neuronova sit/expertni system, ktera/y by mela simulovat mysleni spisovatele, a behem toho roku do ni/neho rvali knihy ktere tim byly analyzovany. takze vznikla kniha by se dala oznacit tak maximalne za nejaky vytah existujicich knih. nedokazu si predstavit zadny heuristicky algoritmus ktery by v te situaci mohl fungovat.
v clanku je reseno cosi o matrici charakteru. dokazal bych si predstavit nejaky kombinatoricky algorimus ktery by vytvoril pribliznou dejvou linii tvorenou menicimi se vztahy mezi jednotlivymi charaktery. pote by dej prenesl do psane podoby, coz by pravdepodobne probihalo pres ona data zanalyzovana z jinych knih, tedy vyhledavani podobnych situaci a aplikovani onech popisnych metod.
ovsem netvrdil bych ze o knize se neda rict ze by ji napsal pocitac. jestlize by nekdo tvrdil ze pri tom pocitac vyuzil nejake jine knihy, pak musim kontrovat s tim ze clovek se chova uplne stejne. pri tvorbe jakekoli veci vychazi predevsim z kombinace svych zkusenosti. zadne dilo podle me neni ciste originalni.
stejne ale pochybuji ze by pocitac dokazal vytvorit cistou knihu bez editace lidi s tim ze pouziti algoritmus by byl obecny. a hlavne samotny clanek mi prisel dost stupidni, na technicke detaily skoupy a tezkou reklamu evokujici.
To tmi :
samotny clanek mi prisel dost stupidni, na technicke detaily skoupy a tezkou reklamu evokujici.
Technet...
jestlize by nekdo tvrdil ze pri tom pocitac vyuzil nejake jine knihy, pak musim kontrovat s tim ze clovek se chova uplne stejne. pri tvorbe jakekoli veci vychazi predevsim z kombinace svych zkusenosti.
Vychází ze svých zkušeností, ale neměl by kopírovat jiná díla...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Uspat pocitac — založil cheki
Tento počítač — založil geon
Analogový počítač — založil remmidemmi
Sledování přihlášení na počítač — založil poopy
Přihlášení na vzdálený počítač — založil Paja2