Ahoj,
hledám někoho, kdo by mě naučil pořádně programovat v jazyce C. Přečetl jsem si dvě knihy (Herout, Kadlec), zkoušel jsem počítačovou školu Gopas,ale nic moc mi to nedalo. Proto zháním někoho z Brna, kdo by mi pomohl, finační odměna samozřejmostí. Děkuji.
Fórum › C / C++
Výuka jazyka C
C je brnkacka co prsne nechapete? treba to chces cas nez se dotoho dostanete...jinak bych zkusil oslovit na forum.builder.cz tam chodi vic lidi....
haresta
Řekl bych, že jak programovat se nedá naučit. K tomu, aby člověk uměl programovat, nestačí přečíst pár knížek, zajít na pár lekcí... Chce to aktivní přístup a hlavně zkoušení. Důležitá není teorie, ale praxe.
bukaj napsal:
haresta
Řekl bych, že jak programovat se nedá naučit. K tomu, aby člověk uměl programovat, nestačí přečíst pár knížek, zajít na pár lekcí... Chce to aktivní přístup a hlavně zkoušení. Důležitá není teorie, ale praxe.
škoda že prax bez teorie v programovani nefunguje.
To bukaj : ??? nepopiram potrebnost praxe, ale bez teoretickeho zakladu se programovat neda. da se leda tak lamit nejaka hezka blikajici okynka a skvely zuzo spider solitary, ale rozhodne ne efektivni obecne fungujici aplikace. to je jako kdyby jsi rikal ze matematiku se clovek nauci pocitanim prikladu (tahle analogie je presne odpovidajici, vzhledem k tomu ze programovani je v podstate podvedou matematiky).
a programovani ze se neda naucit? jak je tedy mozne ze nekdo umi programovat?
mephi & tmi
Zřejmě jsem se nevyjádřil přesně. Chtěl jsem tím říct, že programovat tě nikdo nenaučí. Můžeš zajít na tucty kurzů, přečíst celou knihovnu, ale pokud si nesedneš k počítači a nezkusíš si něco napsat, je to mlácení prázdné slámy. Nebo-li bez teorie to nejde, není však důležitejší. I bez toho, abys znal z teorie programování naprosto vše, můžeš napsat dobrý program.
tmi
to je jako kdyby jsi rikal ze matematiku se clovek nauci pocitanim prikladu
Ale zase, když ani nebudeš umět vypočítat kolik je 1 + 1... :)
mephi
ja by som to napisal tak, že prax je potrebna (spolu s teoriou) iba do určiteho času. Keď sa prekona ista hranica tak sa všetko zmeni.
No obojí je jistě potřeba stále. Ale zvláště u těch teoretických věcí člověku, po určitém čase, nepřijde, že by je nějak aktivně využíval, nebo-li ,,sa všetko zmeni``. A zatímco teoretických znalostí je jen omezené množství, praktických znalostí (resp. zkušeností) přibývá stále, i kdybychom nechtěli.
tmi
ovsem take existuje stat se ciste teoretickym informatikem
Zdá se mi, že to už příliš přesahuje zaměření tohoto tématu :)
Ale už bych to ukončil. haresta poptává soukromý kurz programování v jazyce C (i když pak by se toto vlákno spíše hodilo do Inzerce), čímž se tato debata stává off-topicem.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vyuka programovaní face2face — založil warezov
Výuka kaskádových stylů online — založil null_while
Výuka prvňáků a druháků v ivt kroužku — založil schimpanze_001
Výběr jazyka — založil enil
Moderátoři diskuze