Ahoj, mám v menu např. položku 1 a položku 2. Jak mohu, prosím udělat, že když kliknu na položku 1, tak mi to vypíše nějaký článek a kliknutím na položku 2 zase další článek? Vůbec nevím jak na to. Každá rada dobrá. Děkuji
Fórum › Delphi
Položky menu
To vím, ale zeptam se jinak - jak to udělat pomocí frames?
Neviem ako to urobiť v Delphi ale v C# som to riešil pomocou labelu a funkcie Visible="false" alebo Visible="true" napr.
label1.Visible="true";
a nastavil som to( v prípade delphi) pomocou reakcie OnClick. Skúske mu poradiť podľa toho ako som to urobil v C#, nieje to nič úžasné, ale v podstate pri kliknutí na tlačidlo menu sa vypíše niejaký text. Ak ma niekto nepochopil, PM.teraz ma napadlo jedno riesenie, len neviem ci to bude vhodne, este nemam vela skusenosti s programovanim v delphi, ze spravim si jedno Form cisto len pre menu a este vytvorim dve daslie Form pre tie dva clanky ako si napisal, jeden Form pre jeden clanok a ked budu prichystane tak nastavim ich velkost, tak aby boli rovnake a aby sa nachadzali na rovnakom mieste, cize aby jedno prekryvalo druhe a nastavim visible u oboch na false. Form s menu, ktore bude mat sirku akurat toho menu a dlzku taku ako tie ostatne form, tak to menu polozim nad tieto Form. A ked potom vyberem nejaku polozku z menu tak podla toho sa mi zmeni visible na true tej Form, ktoru som cez to menu zavolal. a zase ked v menu vyberem druhe tak sa visible toho prveho zmeni na false a toho druheho na true. Hadam som to dobre popisal ako som to myslel, neviem ci by to takto mohlo fungovat, to ma len tak cil napadlo, treba vyskusat.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Přeházené položky v menu — založil Janina
Menu - Název vlevo / Menu vpravo — založil Miner123
Vyhľadávane položky v ListBoxu — založil lacbab
JList - výběr položky — založil Nicolas