Zrovna ďelám pro někoho webové stránky a narazil jsem na problém: Použít framesety nebo ne?
Framesety se mi zdají výhodnější protože se při změně rubriky nahrává jenom část, zabírá to méně místa a rychleji se dá upravit. Ale hodně webů framesety nepoužívají a určitě k tomu budou mít i důvod. Jediná nevýhoda framesetu která mě napdá je asi u vyhledavaču . Tak napište co si o tom myslíte, díky moc !! :smile2:
P.S: Umim jenom HTML a základy PHP, Javascriptu a css, tak prosimvás nepište žádný možnosti které by byly nad mé síly.
Fórum › Standardy W3C, validita a doctype
Frameset - ano nebo ne?
ne :)
http://jan.skrasek.com – @hrachcz – webdeveloper
mi zdají výhodnější protože se při změně rubriky nahrává jenom část, zabírá to méně místa a rychleji se dá upravit.
Jak psal Paja2, jestli umíš základy PHP, už jsi určitě slyšel o funkci include. http://tvorba-webu.cz/php/menu.php
Obecně framy nedoporučuju..
no ja som tiez toho nazoru ze framesety su uz velmi stare a ich vyhody nemaju dnes uz ziadnu cenu ....
ale zato maju dost nevyhod:
- nemeni sa URL adresa
- vyhladavace s nimi maju velke problemy
- su strasne schematicke, a veci ktore spravis v CSS by si nikdy nespravil s frames
- a este je ich kopu, len teraz konkretne neviem :) ...
ale to zase nechcem povedat ze framesety su k nicomu, len ze k drvivej vacsine framesety nebudes vobec potrebovat ...
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté
Podobná vlákna
Html ano nebo ne — založil Spectator
Problem s frameset — založil Steve0,
Frameset problemy — založil Serath
Problém s Frameset — založil Usoun
Funkce count, ano či ne ? — založil Michal
Moderátoři diskuze