Mam taky otaznik. Napada niekoho nieco , co je v kompe originalne? Da sa zisit ale neda sa zmenit? Napr ako je orig Cd-key ze ho ma len jeden clovek, jeden ho pouziva. Bo napr MAC adresa sa da zmenit, IP taktiez, ale je snad nieco v kompe co sa nemeni?
Fórum › Offtopic
Nepremenna v kompe:D?
no s tim CD-keyem bych tak nechvatal, ne vzdy plati ze jeden CD-key == jeden clovek). co se neda zmenit? no na starejch kompech to bejvala ROMka, ale to uz o dnesnich EEPROMkach neplati(hmm ackoli bezny uzivatel ji asi moc casto neprepisuje). a nemela by bejt nahodou MAC adresa unikatni, napevno napsana v sitovce?
... casem budou mit treba pocitace vlastni genetciky kod)
MAC adresa sa da celkom lahucko zmenit, ci uz v registroch, alebo napr programom macshift... tak rad by som vedel ze co je take co je unikatne..alebo co sa straasne malo meni... Zvysok najdem google powa:D
kazdopadne pokouset se ji zmenit povazuji za prasarnu bez nejakeho smyslu (menit ip by se v jistych pripadech ospravedlnit dalo, ale MAC je proste hardwarova vec nejnizsich urovni)
mates napsal:
já bych řekl že ta MAC adresa je vždycky unikátní. pak by docházelo k těm kolizím jak píše tmi. ty můžeš změnit jen část té MAC adresy ale myslim 6b adresy je pevný od výrobce zbylých 6 můžeš změnit. myslim :-D.
IEEE přiděluje výrobcům karet 24b dlouhé identifikátory (OUI), zbylých 24b si doplňují sami (s tím, že když jim adresy dojdou, musí si požádat o další identifikátor). Změnit se samozřejmě dá celá adresa...
Ale souhlasím s tmim, že je to prasárna..
To tmi : Prasárna to je, ale někteří lidé to dokáží využít při sniffování na sítích se switchem.. (něco jsem o tom četl :-D) Samozřejmě normální uživatel nemá proč MAC adresu měnit, ale zjistil jsem, že kdybych si dokázal změnit MAC adresu svého kabelového modemu, tak bych mohl mít rychlejší inet, ale néé z toho by byly problémy :-) a stejně už mám jiného providera.
nevim co proti zmene MAC adresy mate...nebyt toho nemohl bych a spousta dalsich k internetu pristupovat z jinych pocitacu kvuli filtraci MAC adres u meho providera takze bych musel zavolat/napsat aby mi povolil pristup z dalsich MAC adres cimz by se cely proces protahl...takze pro me je to urcite vitane plus...jediny problem vidim v tom ze sit se musi zabezpecit i jinym zpusobem nez pouhou filtraci....
To Earl Cash : co mam proti meneni MAC adres? no tak treba to ze kdyz si pocitac ktery je na siti "prede mnou" nastavi MAC adresu stejnou jako ja tak bude dostavat stejny data jako ja - to de sice udelat i nastavenim karty do promiskuitniho modu (-cetl jsem kdesi), ale pokud by navic sit byla realizovana switchem, ja byl na jiny vetvi a on by se do tablu switche dostal misto me tak me odstrihne od prichozich dat. coz mi celkem vadi.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Viac verzii browserov na 1 kompe — založil marioff
Využijte načítání do mezipaměti prohlížeče — založil zelenac1
Vyhledávání souborů a složek na disku — založil Martin h.
Warning ve vc6.0 — založil Sony
Zarovnání obrázků (malých a velkých) — založil jukle
Moderátoři diskuze