Mám prosbu.... mám seznam cca 100poližek "li" a mám je ohraničené v borderem, a teď bych potřeboval střídat dvě barvy pozadí.
Nechci každému řádku přidělovat barvu pozadí ručně, protože ten seznam bude dále narůstat a bylo by to komplikovaný, jde to nějak obejít, jako třeba ( li liché { background-color: X; } li sud0 { background-color: Y; }??? hledal jsem hledal jsem ale nenašel nic rozumného... děkuji
Fórum › CSS
Jde střídat barevy pozadí v rámci jednoho divu???
V CSS v budoucnu bude možno. ,)
Viz: http://www.wellstyled.com/css-striped-tables.html
Hmm to co navrhoval Orcslayer je sice fajn ale to jsou tabulky.... já to chci aplikovat na seznam...
To je tak když si to člověk dělá sám, ale snad jsou celkem použitelný (tedy ty stránky) :o)
mnic nakonec jsem to vyřešil následně...
Http:
<li id="z"><a href=""></a></li>
<li><a href=""></a></li>
<li><a href=""></a></li>
v CSS:
li {background-color: #ffffcc;}
li#z {background-color: #ccffcc;}
Když tak se koukněte sem... http://www.ditom.cz/reference.html
To alexsedron :
Pár poznámek k tomu tvému:
Asi úklep - http je protokol pro přenos dat, značkovací jazyk je html. :)
ID je jedinečný klíč k elementu, takže ho víc elementů zároveň mít nemůže (= nemělo by mít :o) prohlížeče jsou holt tolerantní). ,) K tomu používej class. ,)
Každopádně pokud se někomu bude hodit kód pro ul seznamy:
<script type="text/javascript">
var ul = document.getElementById('idTaguUl').getElementsByTagName('li');
var control = false;
for (li = 0; li < ul.length; li++)
{
if (control && ul[li].style)
{
ul[li].style.backgroundColor = "#ddd"; // případně přiřazení class
}
control ? (control = false) : (control = true);
}
</script>
PHP řešení přidáním class lichým elementům je ale dle mého názoru stejně lepší (= člověk má větší jistotu, že to bude fungovat jak chce) než přes JS, který může blbnout (původně byl horní skript řešen přes "for (li in ul)", což je mnohem lépe čitelné, ale IE6 označilo už první element, i když tomu tak být nemá...). :) I když už tím člověk bohužel motá do skriptu další funkcionalitu, kterou by nejraději viděl někde mimo. :o)Právě mě napadla taková blbost - takový 1 nebo 2 pixely široký obrázek gif nezabere moc místa, ikdybys měl těch položek 10000.
Pokud jsou LI jednořádkové a stejně vysoké (a raději i široké) - není co řešit.
Jediné omezení postihne ul{paddingy} ty musí být nulové, hlavně dolní, a taky horní(pokud ho nevykompenzujem)
To Petroff :
Ad obrázek - ještě je tam jedna překážka - uživatel si zvětší písmo a vznikne další odchylka. A v FF by to mohlo být nepěkné vzhledem k vykreslování obrázkového pozadí mezi čáry v border-style:double, bylo-li by to použito. Jinak pár (bohužel jen) neduhů použití obrázku vyřeší CSS3 s background-size, ale pak již nebude důvod toto použít... za pár let... :))
Ad control - hh, pravda, o moc lepší (ale nenapadlo mě to, i když to tam Pixy má, jak tak koukám). :)
Koukám, že tomu rozumíte, nevíte jak udělat, aby IE7 dokázal pracovat s průhlednými obrázky?? mám na stránkách www.ditom.cz udělané průhledné pozadí, a FF to zvládne bez problému ale IE si staví hlavu...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
WPF DataGrid, změna všech hodnot v rámci jednoho sloupce — založil pistolnik
Přesun label z divu 1 do divu 2 — založil noris
Ošetření vyjímek v rámci třídy — založil TopicMan
Openssl - realizace příkazu STSL v rámci POP3 klienta — založil Doomista
Spojení příkazů do jednoho — založil Lusk