jaký myslíte že je nejlepší obor, kdybych chtěl v budoucnu dělat 3D hry?
Fórum › Vzdělání
C++ škola
Nejdriv se SAM a KRITICKY zamysli nad tim, jestli mas schopnosti logickeho a analytickeho mysleni na dostatecne urovni. Jestli mas na stredni trojky nebo ctyrky z matiky a fyzyky, tak na neco podobneho ani nemysli. Zkus si v uplne cemkoliv nejdriv treba vykreslit elipsu (nebo alespon kruznici), primku z bodu A do bodu B atd. Jestli ti tyhle veci budou delat nejake problemy, tak to nema moc cenu. Prace v 3D prostoru je zase o dost slozitejsi nez tohle 2D hrani si. A jinak,,,je tu dost dlouhy topic o vys. skolach. tam uz si vyberes.
na jakou střední školu? logické a analytické schopnosti možná mám
Jak brouzdám tímto forem, když si myslim že logického a analytickeho myšleni dost ale matika mi nejde resp. mám 3 od 2. pololetí prváku. Teď nastupuju do 3. se zaměřením na IT a programování mi jde byť jen v pascalu, abych se pravdu přiznal s tím komentem ,,Jestli mas na stredni trojky nebo ctyrky z matiky a fyzyky, tak na neco podobneho ani nemysli." si me znejistil..
no vzhledem k tomu, že oživuješ přes skoro 3 roky staré vlákno, tak nevím ;]
ale k tvé věci: pokud máš logické a analytické myšlení, tak by ti matematika neměla skutečně dělat problém (samozřejmě, můžeš dělat numerické chyby atp.), jestli však ano, tak máš buď špatný přístup k matematice (nezamýšlení nad řešením, ale pouze prostá aplikace početních algoritmů) a je třeba ho změnit (a tvé výsledky by se měly zlepšit).
Pro ověření logického a analytického uvažování není lepšího prostředku než matematika, tato královna vědy, ale z reálného života si můžeš zkusit třeba optimalizovat cestu v obchoďáku (i když pravděpodobně narazíš na 'problém obchodního cestujícího'), nebo můžeš zkus rozebrat nějaké známé algoritmy (třeba třídící, například) a sám pro sebe si poctivě zdůvodnit, proč je ten či ten rychlý, ten náročný na paměťatp. Pokud si to dokážeš ujasnit, můžeš si zkusit vymýšlet nějaké vlastní (ale pravděpodobně už je stejně někdo vymyslel).
A samotné programování opravdu není o "datlování", ale o návrhu (to k tomu tvému "programování mi jde byť jen v pascalu").
Nechtěl sem ti sebrat motivaci, pokud tě to opravdu baví, tak žádná překážka není dostatečně velká (a z matiky by si mohl mít 1, pokud by si na sobě zapracoval, střední škola opravdu není těžká).
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Střední Škola-Elektro škola — založil Akero
Střední škola — založil RybaRak-WM
Vysoka skola — založil Cross