mam doma stary pocitac (Cyrix 6x86MX 200Mhz, 64MB RAM, graficka karta 4MB) na ktery jsme se rozhodl nahodit DSL (damn small linux) jenomze kamen urazu nastal pri pokusu nabootovat z CD. pocitat totiz pri startu jakoby nenasel CD mechaniku proste stoji a rika mi at vlozim medium s OS a zmacknu libovolnou klavesu. v Biosu jsem nastavil poradi ze kterych se ma bootovat ale ani v tom to neni. z ostatnich zarizeni (fdd, hdd) bootuje spolehlive. napadlo me jestli se neco nenastavuje primo na mechanice pomoci jumperu ale moc tomu nerozumim. za jakoukoliv pomoc dekuji... btw jeste jsem zapomel zminit ze ani ostatni (bootovatelna) CD nefunguji takze se samotnym mediem nic neni.
EDIT: mechanika je 36x MTRP(tm) :))
Fórum › Hardware
Bootovani z cd
To midin : 36x MTRP vic se mi o ni nepodarilo zjistit. papiry k tomu zadne nemam jelikoz pocitac jsem odkoupil od znameho a ten dost tezko neco takoveho bude archivovat.
mel sem trochu podobnej problem, kdyz se mi nedarilo dvd-mechanikou bootovat z dvd (cely proces se seknul), ale z cd ano - a po nabootovani uz dvd cetla bez problemu.
jsi si jisty ze tvuj bios zvlada boot z cd? - zkus si vytvorit spousteci disketu, pomoci ktere z toho cd nabootujes
tak jelikoz jsem mel delsi dobu volno, zkusil jsem si s timto problemem pohrat. napadlo me bootovatelne soubory DSL nakopirovat na hdd odkud bych je mohl nabootovat. napsal jsem si tedy .bat soubor (geone diky ti za pekny tutorial) s timto obsahem:
@echo OFF
format C:\
xcopy E: C: /E
nasledne jsem si sehnal bootovaci disketu Win98 a na ni nahral program xcopy.exe a xcopy32.dll, protoze ho sama disketa neobsahuje, a muj .bat soubor. nabootoval jsem tedy disketu, spustil .bat - nechal naformatovat C: a nakopirovat z cd (E:) DSL soubory. restart. v biosu jsem nastavil poradi bootovatelnych medii 1. hdd. restart. kdyz jsem nechal znovu nabehnout pc vyplivlo to na me text: vymente medium a zmacknete libovolnou klavesu. zkusil jsem tedy veskery postup vyzkouset znova tentokrat rucne bez pouziti .bat v dobre vire ze jsem nekde udelal chybu. nepomohlo. takze problem neni nejspis u mechaniky ale zrejme nekde jinde. posledni moznosti pro me zustava nabootovani Debianu pres disketu ale tomu taky moc neverim.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Bootovani — založil matouch
Bootování z CD — založil Elitper
Vista+XP -> bootovani — založil ada.acs
Restartace PC po při bootování Win — založil vojtano_k
Bootování , instalace windows vista — založil Tea