Ahoj, začínám se učit úplně od nuly C++ dle vašich lekcí, nikdy jsem neprogramoval. Stáhl jsem si Dev-C++ a zkoušel podle první lekce spustit ten jednoduchý prográmek (Ahoj svete!), ale ukazovalo mi to pořád chybu na posledním řádku </iostream>, když jsem tento řádek vymazal, tak to běželo. Chtěl byhc se zeptat, v čem může být problém? Dělal jsem to přesně podle 1.lekce.
PS:Možná by se hodilo trochu seznámit začátečníky s těmi programy (kompilátory), které se pro programování používají (např.Dev-C++), protože začátečník s nimi pracovat neumí. Jinak díky moc.
Fórum › C / C++
Dev-C++ hlásí chybu u </iostream>
To MisaB : do programu se skutecne </iostream> psat nema. #include je direktiva preprocesoru jejiz platnost je v miste napsani, nema smysl ji tedy nejak tagovite uzavirat (narozdil od #define). Dev-Cpp neni kompilator, ale integrovane vyvojove prostredi (IDE), a na praci s nim nepotrebujes zadne specialni znalosti. kompilator ktery Dev-Cpp vyuziva se jmenuje gcc/g++ (pro windows v ramci MinGW).
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů
Podobná vlákna
Kompilator hlasi chybu pomoc...C ++ - DEV ++ — založil 10ondr
Hlásí chybu — založil Trohl
IOSTREAM download — založil NEED TO DOWNLOAD IOSTREAM
#include <iostream> — založil lddangsta
VS 2005,problem: iostream — založil abcx
Moderátoři diskuze