Zaujímalo by ma, či má niekto skúsenosti s tvorbou ikoniek za behu programu s podporou aspoň 256 farieb.
Typické použitie napr. ako monitoring niečoho a jej zobrazovanie v SystemTray.
Používanie statických je mi jasné ale toto dynamické ee.
Existujú nejaké API, ale pravdupovediac som z nich mimo a nepodarilo sa mi nájsť na to žiaden príklad.
THX
Fórum › C / C++
Tvorba dynamických ikoniek
RNX: Taky vůbec nechápu, myslíš jako animovaný ikony? To se dělá myslim přez soubory s příponou ani.
OK.
Predstavte si, že robíte soft na monitoring teploty a chcete aby sa vám zobrazovala teplota v stupňoch dole v lište (teraz je nepodstatné, že takýchto softov je veľa, ide o príklad).
Nie je reálne, aby ste mali niekde v resoursoch uchovaných napr. 90 ikon pre rozsah teplôt 10-100 stupňov.
Omnoho efektívnejšie je ich vytvárať, kresliť (napr. ako LCD číslice) za behu a v lište ich vždy len prekresliť.
Mno, jasné? :-)
Tak v tom případě jsi hleal špatně. Funkční ukazku máš zdehttp://forum.builder.cz/read.php?16,2147260,2147662#msg-2147662(poslední příspěvek). Ovšem pokud chtít zobrazovat třeba text, tak bych navrhoval generovat bitmapu pomoci CreateDIBSection, CreateCompatibleDC a CreateBitmap.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Tvorba webových stránek již od 3000Kč, tvorba 3D, mobilní aplikace p… — založil Programátor
Angular2 - Validace dynamických formulářů — založil Doomista
Jednoduché kupecké počky pomocí dynamických objektů — založil psychofanator
Tvorba her — založil bohetik
Tvorba 3D her — založil spartan13
Moderátoři diskuze