Zkouším si naprogramovat utilitku které do textového pole zadám IP adresu i s portem ve tvaru 0.0.0.0:00000 a program se po jejím zadání pokusí připojit "na druhou stranu" a vrátit výsledek akce. Jaký mám ale použít event na textové pole abych nemusel používat potvrzovací tlačítko ve stylu "Připojit" a přitom mohl po zadání celé adresy rovnou vyzkoušet připojení?
Fórum › .NET
C# - Jaký event na textové pole a co s kontrolou vstupu
To RiZe : hmhm, pokud na tom trvas tak se asi nevyhnes pouziti TextChanged ale byt tebou tak hlasuju pro tlacitko. Co kdyz budes chtit pripojit k portu 12345?? Behem psani cisla portu by se ve tvem pojeti napred pokusi projet porty 1,12,123,1234 a to po nem nechces.
Jedine jak by jeste mohl poznat ze je zadano a ty uz chces testovat jestli na druhy strane neco je by mohlo byt LostFocus ci neco podobneho.
Tak jsem to zatím začal tvořit přes tlačítko, ovšem začíná mě docela štvát to formátování kódu které používá VS. Když například přepisuji deklarace proměnných, tak mi neustále maže tabulátory mezi jménem proměnné a rovnítkem, narušuje mi tak pracně dělanou strukturu kódu. Jde tahle pitomina někde vypnout? Už jsem hledal v nastavení ale nějak jsem se nedohledal.
no jestli to myslíš tak, že chceš aby uživatel zadal nějaký to číslo a pak zmáčknul enter na klávesnici, a žádný tlačítko, tak dáš do eventu KeyPress
if (e.KeyChar == (char)13) ProvedAkci();
kde on když zmáčkneš enter - má char kód 13, tak provede ProvedAkci()
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Rada s kontrolou vstupu — založil Jirka
Textové pole — založil Antabus
Tlacitko a textove pole — založil Cyl
Android textové pole v canvasu — založil hráč
Dynamicke Textove Pole a Hloubka ?!? PLS — založil Tomas