Ahoj. Chcel by som sa spýtať, či sa nedá nejak jednoducho previesť grafický návrh v PSku do HTMLka (a CSS). Vôbec ma neláka prácne písanie kódu a umiestňovanie rozrezaných častí designu :( Nejaký program či čo by sa zišiel...
Fórum › Photoshop
Prevod designu do kódu (HTML+CSS)
O něčem takovým nevým. Budeš tu muset udělat pěkně ručně... ;-)
PS CS2 to umi CS3 nevim, tam mam ten pocit defaultbne neni ImageReady, kde se tyhle veci delaj. Ja sam to ale nikdo nepouzil.
To mylan4 : To mylan4: Díky :) Pôvodne to bolo 800x600 :D
To JMM : Nééééé :smile10:
To CommanderZ : Nj, o ImageReady v CS2 viem, ale ja mám CS3 a tam to nie je :(
Ak nikto neviete pomôcť, najskôr sa do toho budem musieť pustiť sám :( Ale teraz mám horúčku a som dosť chorý a nebudem mať na nejaký čas nervy :) Ale díky za ochotu..
Nekde jsem cet, ze to zrusili kvuli tomu, ze Fireworks umi skoro to same. Jestli mas cele CS3 (nebo alepson tu webovou edici, tam snad FW je), tak si to zkus nainstalovat, treba to umi.
Mas jen PS nebo nejake CS?
Neeeee, Adobe Photoshop se da koupit bud jako soucast Adobe Creative Studio (odtud to CS) nebo samostatne. CS je balik vsechn moznych programu od adobe - da se koupit ve 4 edicich zamerenych na ruzne druhy prace s webem a multimedii + jako ultimatni verze ktera ma vsecko. To je smutny, kdyz ti musim vysvetlovat tohle ;)
Jak ho mas ty? (jak sis ho poridil se ani neptam :P ) Mas ten balik nebo jen ten PS?
jak sis ho poridil se ani neptam :P
Diky ;) Mám balík Adobe Photoshop CS3, ktorý obsahuje:
[seznam]Adobe Bridge CS3[/seznam]
[seznam]Adobe Device Central CS3[/seznam]
[seznam]Adobe Stock Photos CS3[/seznam]
[seznam]Adobe Photoshop CS3[/seznam]
No takhle. Photoshop nám sice vygenruje HTML kód s poskládaným webem. Jenomže to má svoje nevýhody.
Gneruje to do tabulek což je dneska stará záležitost ale stále žije. No a druhá je taková že design se skládá z obrázků. A jak přece chcete do obrázků napsat nějkaý text ?. Kdysi jsem to zkoušel ve FrontPagu. Text se mě podařilo vložit ale obrázek ztratil kvalitu. Takže web byl nepoužitelný.
Jediné vhodné řešení je rozřtíhat web a poskládat ho v CSS a pomocí DIVů jej dostat do HTML stránky.
Tak tak, sú síce programy, ktoré ti web "poskladajú" ale vo väčšine programov je to pomocou tabuliek. Takže ak chceš mať niečo kvalitne nakódené, tak jediným spôsobom je naučiť sa xhtml a css.
btw u mňa je to presne naopak. Grafika ma nejak extra neláka, ale kód áno :)
Tabuľky mi nevadia :) (X)HTML a CSS - nj, nie je problém ;) Ale ako som povedal: vôbec ma neláka párať sa s kódom :D Možno dám len nejakú statickú prezentačku alebo nič :) Ale s webdesignom som oficiálne skončil.. Ja už len PHP programming ;) v spolupráci s nejakým grafikom v budúcnosti ;) Ale ďakujem za návrhy.
Co takhle zkusit GraphicLetter, nová služba, kde stačí nahrát psd/jpg, přidat odkazy a nechat si vygenerovat html email, který stačí poslat přes oblíbený nástroj na rozesílku. Není potřeba žádné kódování. Celá služba je zdarma v beta verzi na www.graphicletter.com
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Nabízím tvorbu weboveho designu +CSS a HTML — založil Goumba
Knihy o HTML, HTML 5, CSS a responzívnom dizajne — založil RA3SK
(x)html a css kodér — založil Minnoc
HTML/CSS kodér — založil dcap
Problém s CSS a HTML — založil Jespak