Dobrý den.
Mám problém. Mám okno, které se mi vytvořilo při spuštění projektu ( Form1 ) a druhé okno Form2. Na Form1, mám nastavený časovač, aby po 10 sekundách se otevřelo okno Form2. V okně Form2 mám nastavené, aby se po otevření, zavřelo okno Form1 pomocí:
Form1.Hide()
Okno Form1 se mi zavře, a okno Form2 v pořádku běží. Ovšem pokud okno Form2 křížkem vypnu, v debugeru vidím, že aplikace stále běží, i když už na obrazovce není žádné okno.
Na timeru mám nastavené:
Form2.Show()
Timer1.Stop()
Na Form2 mám nastavené:
Form1.Hide()
Potřebuju aby se po spuštění okna Form2 zavřelo okno Form1, ale pokud stisknu na Form2 křížek, musí se celá aplikace ukončit !!!
Prosím poradte jak to mám udělat. Hledal jsem snad všude a odzkoušel miliony věcí...
Díky
P.S.: Mám Visual Basic 2008 Express Edition. Nevěděl jsem jestli to mám napsat na .NET nebo do VB. Snad to nevadí...
Fórum › .NET
Visual Basic 2008 Express Edition - Formuláře
Metoda Hide, okno nezavře, jen ho skryje (udělá neviditelné) a je stále v paměti. Aplikace běží dokud je alespoň jedno okno zavedené v paměti. Místo Hide použijte metodu Close, popř. použijte Application.Exit()
Ale to se mi zavře i to druhé okno Form2 !!!
to snad nemůže, když zavoláš Form1.Close(),tak to přece nemůže zavřít Form2
Jo, fakt to zavře i to Form2
Zrejme máš nastavené vo vlastnostiach projektu Shutdown Mode na "When Startup Form Closes", takže keď sa zavrie štartovací Form (Form1), zavrie sa aj Form2. Takže skús nastaviť Shutdown Mode na "When Last Form Closes". Otvorí sa Form1, potom Form2, z neho zatvoríš Form1 (Form1.Close) a keď zatvoríš aj Form2, mala by sa app vypnúť.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Formuláře ve Visual Basic 2008 Express Edition — založil Stanislav.Ospaly
Visual Basic 2008 Express Edition - Timer — založil Programator.NET
Visual C++ 2008 express edition — založil Vollf
Problém ve Visual C++ 2008 Express Edition — založil ospaly.stanislav
Čeština Microsoft Visual C++ 2008 Express Edition — založil Bengo