Zdravím, měl bych otázku jak udělat validní php web, který využívá xhtml 1.0 Strict nadefinovaný v hlavičce. A jak třeba oblbnout zkontrolování validace, znáte takový ty odkazy Valid XHTML 1.0 STRICT s odkazem na validator.w3.org, který zkontroluje index.xhtml nebo index.html problém je v tom že index.php to nezkontroluje a když už hned na úvodu používáte php pak neni možné tohle provést? nebo to jde nějak obejít ?
Kdyby to šlo nějak obejít tak Třeba v tomhle kodu <a href="<?php $_SERVER["PHP_SELF"]; ?>/Clanky/"> to hodí chyby.
Budu rád za každý tipy a jeslti je to vubec mít validní když používáte xhtml 1.0 strict a php dohromady.
Fórum › Standardy W3C, validita a doctype
Validní (x)html dokument využívaný jazyka php.
Samozrejme že je to možné a nechápem v čom máš problém. Predpokladám že sa ti asi nejaký web, v ktorom máš skript php, zobrazuje nevalidne. Validátor nekontroluje php kód, pretože ten prebieha na strane servera a prehliadaču posiela iba "vygenerovaný" xhtml kód. Skús dať link na ten web, s ktorým máš problém.
Ahoj,
a ono ti to funguje?
Tohle prece nic neudela:
<a href="<?php $_SERVER["PHP_SELF"]; ?>/Clanky/">
A dle me to vygeneruje :
<a href="/Clanky/">
Nemelo by tam byt neco jako:
<a href="<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]); ?>/Clanky/">
Ale nevim, celou noc jsem nespal :smile16:
Spis sem posli (X)HTML kod, ktery se generuje, aby byla hned na prvni pohled videt chyba, protoze plati presne to, co rekl Gabo.
Jo já jsem ten příspěvek taky psal po maximálním vytížený, takže ted jak to čtu jsem napsal uplnou kravinu :D Šlo mi o to že když jsem si přes validator zkontroloval moji stránku (http://lighter.ic.cz) tak mi to hodilo že to nemuže zkontrolovat .php soubor a nevím jak se to udělalo ale teď už to funguje ok.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Generovať word dokument do php — založil juraj175
Validni xml v PHP — založil BigBear
[C#] .vb Dokument — založil Anonymní uživatel
Využitie html v php ? — založil Ennergy
HTML a PHP syntaxe? — založil DJHard