Při zadávání informací do formuláře zadávám datum do kdy se ma prispevek zobrazovat, kdo je autorem a obsah textaree. Chtěl bych aby při odeslání dat se do databáze uložil i aktualni datum do sloupce "vlozeno" ale nechci, aby to musel zadávat uživatel.
Nevite nekdo jak na to - co na to pouzit?
Diky moc
Fórum › MySQL
Automatické vložení datumu do databáze
Vytvor si ten sloupec jako typ "TIMESTAMP" a jako default hodnotu mu nastav CURRENT_TIMESTAMP
To CommanderZ :
Sloupec jsem vytvořil jako typ TIMESTAMP a jako defaultní hodnotu jsem mu nastavil CURRENT_TIMESTAMP, víc nic jsem neudělal.
Když vytvořím nový záznam a uložím do databáze, tak se mi jeho hodnota uloží jako 0000-00-00 00:00:00
Na webu se mi takový záznam nezobrazí, ale když upravím tuto hodnotu z 0000-00-00 00:00:00 např. na 2008-01-30 22:52:00 tak se mi na webu již zobrazí. Asi bude chyba ještě v nějakém nastavení tohoto sloupce.
Poraďte prosím vy zkušenější:)
diky moc
Nie, stačí správne nastavený stĺpec a pomocou atributu SELECT vraciať čas :).
To prema : Veľmi som nepochopil tomu čo si napísal:
prema napsal:
To CommanderZ :
Sloupec jsem vytvořil jako typ TIMESTAMP a jako defaultní hodnotu jsem mu nastavil CURRENT_TIMESTAMP, víc nic jsem neudělal.
Když vytvořím nový záznam a uložím do databáze, tak se mi jeho hodnota uloží jako 0000-00-00 00:00:00
Na webu se mi takový záznam nezobrazí, ale když upravím tuto hodnotu z 0000-00-00 00:00:00 např. na 2008-01-30 22:52:00 tak se mi na webu již zobrazí. Asi bude chyba ještě v nějakém nastavení tohoto sloupce.
Poraďte prosím vy zkušenější:)
diky moc
Tebe na stránku hádže čas v tvare 0000-00-00 00:00:00 ?
Alebo ako? Lebo som ťa nepochopil.
Projed si tohle http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/timestamp.html
Můj zdrojak pro vkládání záznamů:
<?php
@$db = mysql_pconnect('server', 'user', 'pass') or die('K databázi se nelze připojit, prosim zkuste požadavek opakovat později.');
mysql_query("SET NAMES cp1250");
mysql_select_db('databaze');
$od = trim($_REQUEST['od']);
$do = trim($_REQUEST['do']);
$jmeno = trim($_REQUEST['jmeno']);
$textarea = trim($_REQUEST['textarea']);
$query = "insert into tabulka (od, do, jmeno, textarea) values (STR_TO_DATE('$od', '%d.%m.%Y'), STR_TO_DATE('$do', '%d.%m.%Y'), '$jmeno', '$textarea');";
mysql_query($query);
header('Location: index.php');
?>
Tak už vím čím to bylo... v databázi jsem musel nastavit u toho sloupce NE-Nulovou hodnotu.
Dále jsem ze scriptu vyhodil všechny věci týkající se sloupce "od"
Jen nechapu proc predtim to nejelo kdyz jsem mel ne-nulovou hodnotu u toho sloupce v databázi...
Jeste mam takovy problem, ze bych potreboval upravit SELECT - potrebuji, aby se prispevky seradili od nejstarsiho po nejmladsi podle datumu vložení - sloupce "od"
$query = 'select DATE_FORMAT(od,"%e.%c.%Y") as od, DATE_FORMAT(do,"%e.%c.%Y") as do,
jmeno, textarea, UNIX_TIMESTAMP(od) AS datum_od, UNIX_TIMESTAMP(do) AS datum_do from kruzek_info where od > (now()-INTERVAL 1 day) order by datum_od, datum_do';
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vložení datumu v jiném formátu — založil doonio
Automatické vložení hesla kliknuti na odkazu na jinou www stranku — založil GunnerV3
Vložení do databáze — založil LUK4S
Automatické vyplnění informací do formuláře z cizí databáze — založil David
Moderátoři diskuze