Potřeboval bych ve VB udělat program, kde bych do text1.text zadal nějaký text a po kliknutí na tlačítko Start (Command1) by se mi obsah text1.text opsal do textového souboru (postupně po znacích, ne jenom zkopírovat. Není ve VB 6.0 funkce, která simuluje stisknutí klávesy?
Fórum › Visual Basic
Opsání textu
Private Sub Command1_Click()
Dim I as Integer, T As String
Open "...jméno souboru..." For Output As #1
T = Trim(Text1.Text)
For I = 1 To Len(T)
Print #1, Mid(T, I, 1)
Next I
Close #1
End Sub
Opsáno z knihy "1001 tipů a triků pro VB" od pánů Gürtlera a Kocicha (vynikající pro začátečníky ve VB) :
Chcete-li simulovat stisk nějaké klávesy, můžete tak učinit pomocí API funkce keybd_event. Musí se volat dvakrát - jednou stisk, jednou uvolnění. První parametr funkce je virtuální kód klávesy - většina je k nalezení v API Vieweru (začínají VK_). Pokud jde o čísla a písmena, jeich kód je v tabulce ASCII vyjádřené v šestnástkové soustavě :
'stisk klávesy Caps Lock
keybd_event VK_CAPITAL, 0, 0, 0
'uvolnění klávesy Caps Lock
keybd_event VK_CAPITAL, 0, KEYEVENTF_KEYUP, 0
deklarace
Public Declare Sub keybd_event Lib "user32" Alias "keybd_event" (ByVal bVk As Byte, ByVal bScan As Byte, ByVal dwFlags As Long, ByVal dwExtraInfo As Long)
Public Const VK_CAPITAL = &H14
Public Const KEYEVENTF_KEYUP = &H2
Nevím, jestli jsi mě dobře pochopil. Potřebuju nějaký program, který bude simulovat stisknutí klávesy. Např. mám program, ve kterém se musí na klávesnici naťukat nějaký kód (v tom programu není žádný textbox). Já si ten kód napíšu do své aplikace ve VB, dám OK, aktivuju si ten program kde se píše kód, a ten můj program ho napíše. Neví někdo jak na to?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Skrytí textu na základě jiného textu — založil czsars
Vyrezanie textu s textu... — založil kotlas6667
Analyza textu — založil Mikas
Přeuspořádání textu — založil Ondra_AS
Opakování textu — založil Vladimír Uher