Zdravím,
mám skript pro ověřování jména a hesla. A chci, aby mi ve chvíli, kdy bude zadáno špatné heslo nebo jméno vyhodil server hlášku 403 a prohlížeč provedl automatické přesměrování - aby reagoval stejně, jako kdyby chybu vyhodil přímo server a né skript. Donutil jsem server, aby vyhodil hlášku 403, ale prohlížeč na ni nereaguje - zobrazí bílou stránku. Nevíte někdo proč?
Fórum › PHP
Stavové (chybové) hlášky serveru - reakce na ně
Header("HTTP/1.0 403 Forbidden")
popripadne
Header("HTTP/1.0 401 Unauthorized")
dej si bacha, aby jsi pred tim nic nevypisoval
To CommanderZ : to vím, to tam mám, ale stejně mi to nijak nereaguje. Přitom, když se dívám na komunikaci, tak to v hlavičkách je, ale prohlížeč nereaguje...
DragonBehemont
to vím, to tam mám, ale stejně mi to nijak nereaguje.
No ono jestli to nebude tím, že prohlížeč prostě nedostane obsah chybové stránky. Nevím, jak který, ale myslím si, že většina jich nemá uložena speciální stránku, kterou zobrazí, když přijme chybovou odpověď (401, 403, 404...).
To co se uživateli zobrazí musíš poslat v těle odpovědi.
Např. si ulož na server stránku 403.htm, v níž budeš mít chybovou hlášku a vysvětlení chyby. A pokud nastane nepovolený přístup: header('HTTP/1.0 403 Forbiden'); require_once '403.htm'; exit();.
To bukaj : aha.. vidíš, taková banální věc a já si s tím 3 dny lámu hlavu, proč mi to nereaguje, i když mu posílám správnou hlavičku :-(( Díky moc, úplně jsem zapomněl na to, že server nejen zasílá hlášku, ale i stránku :-)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Chybové hlášky — založil Yohaku
Vlastné chybové hlášky — založil walda
PHPMailer - chybové hlášky — založil pr0gr4mm3r
Chybové hlášky v VC 2008 EE — založil Laik
Chybové hlášky skrz scanf — založil labuzník