Znáte nějaký program, který by generoval jména typu:
Mgr. Josef Špinavý
MUDr. Karla Štětinová
apod.
a měl velmi velkou zásobu jmen a příjmení?
Fórum › Offtopic
Program na generování jmeno
takovy program by nebylo tezke si napsat....nekde stahnout seznam jmen, ty pak rozparsovat na krestni a prijmeni a nasledne generovat nahodne kombinace. jeste by bylo potrebova overit aby se nekombinovalo krestni jmeno muze s prijmenim zeny (napr. Petr Novakova). seznam jmen by IMHO mohl vyplivnout google :) pokud budes mit stesti najdes i nejaky .txt soubor..
EDIT: tady jsem sehnal seznam vsech KRESTNICH jmen:
http://krestni-jmena.cz/seznam/?perpage=4890&orderby=name&ascdesc=asc&
přesně jak říká Earl Cash, a ani to ošetření aby se nekombinovala mužská/ženská jména nemusí být těžké.. stačí umístit ženská křestní jména do jednoho souboru, do druhého mužská jména a to samé u příjmení - celkem tedy budeš mít 4 soubory (+pátý s tituly :smile1: ) - z první dvojice souborů se vybere jeden a z něj náhodně jedno z křestních jmen, pak už pomocí IF zvolíš druhý soubor a z něj zase náhodně jedno z příjmení...je to program doslova za večer, ale nechtělo by se mi shánět ta jména :smile8:
marně jsem se pokoušel vymyslet narážku na tvůj nick která by se sem hodila :smile10:
já teď taky ta příjmení hledal, kde nic, tu nic :smile13:
Nic nic, zmazal som tvoj offtopic:D, priezviska som nejake nasiel..len nie ceske ani slovenske... Anglicke a americke ale to asi typek nechce ci sa mylim...?
Nejde mi to nejako editovat, neva.. Tu v textaku je nejakych ~90 000 priezvisk, treba to trocha upravit :). SOm zvedavy komu sa to podari nacitat:D, obzvlast by ma zaujimalo ako to nacitat v c++ :)
Tady je dostatek dat: http://www.mvcr.cz/sprava/informat/cetnost/index.html
To Fero_Zezina : nedavno jsem to zkousel v Cecku udelat pouze s krestnimi jmeny a nasledne jedno z nich "nahodne" vygenerovat..muzu postnout source pokud by jsi mel zajem...
To Earl Cash : Jasne, bo by som velmi vdacny :).
tak tady je ten source v prikladam taky 2 soubory se jmeny (zeny, muzi). jediny problem je s diakritikou. pokud by nekdo znal lepsi zpusob jak nacist a generovat jmena mohl by ho tady postnout?? rad se priucim :)
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <time.h>
typedef struct jmena {
char jmeno[15];
}JMENA;
int main(){
FILE *jmena_zeny, *jmena_muzi;
JMENA zeny[4000], muzi[4000];
int i;
srand((unsigned) time(NULL));
if((jmena_zeny = fopen("jmena_zeny.txt", "r")) == NULL || (jmena_muzi = fopen("jmena_muzi.txt", "r")) == NULL) { /* kontrola zda soubory existuji a byly otevreny */
exit(1);
}
for(i=0;i<sizeof(zeny)/sizeof(int);i++) {
fscanf(jmena_zeny, "%s", &zeny[i].jmeno);
}
for(i=0;i<sizeof(muzi)/sizeof(int);i++) {
fscanf(jmena_muzi, "%s", &muzi[i].jmeno);
}
/* vypis nahodneho jmena */
printf("Nahodne vygenerovane zenske jmeno: %s\n", zeny[rand()%sizeof(zeny)/sizeof(JMENA)].jmeno);
printf("Nahodne vygenerovane muzske jmeno: %s\n", muzi[rand()%sizeof(muzi)/sizeof(JMENA)].jmeno);
return 0;
}
To Earl Cash : no sem by to asi patrit nemelo, ale presto si komentar k tvemu programu neodpustim: pokud planujes mit databazi jmen trochu vetsi, neni moudre to vsechno rvat do dynamicke pameti, ale cist to primo z datove sekce, konkretne v Cecku pomoci fseek,fread.
sice budes k datum pristupovat o neco pomaleji, ale to v tomhle pripade nemusi vadit (pokud by se ale melo jednat o jednorazove vygenerovani velkeho poctu jmen+prijmeni, uz by to smysl melo: to bych pak do pameti nacetl nejake rozumne velke nahodne kusy a kombinoval jenom z nich (a po urcitem poctu jmen se presunul k jinym, popr. bych nactenou oblast chapal jako "frontu", ze ktere bych nahodne bral data)).
predstav si ze by si uzivatel potreboval nechat vygenerovat jen par jmen, a ty by si kvuli tomu nacital 8000 polozek. neni to zbytecne?
To tmi : omlouvam se za OT. napadlo me to nacitat pouze po nekolika polozkach toho seznamu ale nevedel jsem jak toto zapsat. diky za ty funkce nastuduju si je a zkusim ten programek vylepsit :) mam docela problem se zorientovat v tech "haldach", "datovych sekcich" a dalsich hruzach ktere v cecku jsou :)). takze dky za tip ;)
To aegon :
Já jsem dělal fotbalového managera a jako zásoba jmen a příjemení ti určitě bude vyhovovat. Stáhni si ty jména a příjmení z www.mvcr.cz (ministertstvo vnitra) maj tam skoro všechny příjemení z ČR !!! Ale asi ti postačí tak 5000 nejčastějších!
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Program na generování náhodného pojmu — založil TomasP
Jméno obráceně. — založil DeathHumanCZ
Jméno servru — založil Borek
Jmeno presidenta — založil marek17
Uživatelské jméno — založil Decide